Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

Росен Григоров: Уикеда ще си изнесе обявените концерти


Росен Григоров:  Уикеда ще си изнесе обявените концерти

5108

"Имаме 7-8 по-големи участия до септември, но нито едно няма да отпадне", каза за MySound.bg Росен Григоров.

"Нещо повече - ще свирим и две нови, неиздавани парчета - "Лека-полека" и "Ми, да",  поясни китаристът на Уикеда, съосновал бандата заедно с фронтмена Ерол Ибрахимов, който вдигна кариерата ѝ на трупчета.

Първият концерт на Уикеда - съвместен със Svetlio & The Legends и Помориънс, ще се състои в пловдивския летен театър този четвъртък, 14 юни. Бандата усилено репетира специална програма и за изявата си в афиша на Hills Of Rock.

"Малко или много сме длъжни на феновете, тъй като не успяхме да излезем на сцената в Пловдив миналото лято поради здравословните проблеми на Ерол - допълни китаристът - трябваше му спокойствие и бяхме принудени от обстоятелствата да откажем участие, щото мониторите щяха да ни разгонят фамилията...".

Близо година певецът и басист на Уикеда има сериозен проблем с окото - почти отлепена ретина. "Дано само всичко е наред, да е положително, предстои му операция по отстраняване на силикона на 25-и този месец", чука на дърво Росен Григоров.    

Дали членовете на формацията имат съвместно бъдеще, е неясно, но със сигурност всеки от тях ще продължи по някакъв начин да остане свъръзан с музиката, предполага китаристът, който сам се изявява като композитор. Навремето работеше като тонрежисьор в несъществуващото вече първо национално радио "Експрес".

Съвсем очаквано е Ерол Ибрахимов да се концентрира върху работата си с Kapitan Yogurt, в който проект се подвизава с Лъчо от Q-Check и Ла Мучедумбре (La Мuchedumbre) и да продължи да се изявява с артистичния псевдоним Гуава Джели (Guava Jelly). Както MySound.bg писа, това е името, което музикантите от Уикеда обмисляха да приемат евентуално при поредната си конфигурация през 2009 г., eкспериментирайки без своята запазена - брас секцията.

Ако бандата продължи, то ще е в "доста по-електронна и фънки посока, далеч от хардкора", по думите на соло китариста.

"Е, не е ли нормално, времета се промениха тотално, децата пораснаха и вече не ни отива амплоато на безгрижни пънкари", попита риторично Росен Григоров (вляво на снимката).      

      

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички