Над 1 000 участници в конкурсната програма на Фолклорна магия


Над 1 000 участници в конкурсната програма на Фолклорна магия

3993

Над 1 000 певци, инструменталисти, танцьори и демонстранти на обичаи ще участват в първото издание на фестивала "Фолклорна магия".

Те ще се изявят на двете сцени в градския парк на Банско между 29 юни и 1 юли. Проявата е предназначена за самодейци от всички фолклорни области на страната и за всички възрасти. Всяка вечер на голямата сцена ще пеят едни от най-големите звезди на българската народна музика. Организаторите – "Фен Фолк" ТВ и община Банско, са предвидили и дневна празнична програма. Всяка вечер авторитетното жури ще отсъжда първа, втора и трета награда във всяка от четирите категории в двете възрастнови групи – под и над 16 години. 

"Фолклорна магия" има за цел да популяризира, съхрани и развие българските традиции, фолклор, обичаи, култура и родното производство. Да представи пазителите на българското народно творчество – самодейци, занаятчии и производители на традиционни стоки.
Както MySound.bg вече писа, мисията на фестивала е изграждане на ежегоден, традиционен форум на българщината, който да е сред 5-те най-значими фолклорни събития у нас.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички