На Сцената: Avenged Sevenfold


На Сцената: Avenged Sevenfold

3843

Калифорнийската хеви метъл група Avenged Sevenfold е добре позната сред любителите на този стил с издадените седем студийни албума, продадени в общ тираж над 8 милиона.

"The Stage" ("Сцената") (2016) е нейният първи концептуален албум, с който бележи промяна в стилистиката на състава в посока на прогресив метъл звучността.

Основните теми в него са за развитието на човечеството с навлизането на новите технологии, повлияни в известна степен от писанията на Carl Sagan и Elon Musk: заплахата от прекомерната роля на решенията с изкуствен интелект, самоунищожението на човешката цивилизация в резултат на ядрена война и на неуспешни изпитания от NASA, за срещите ни с извънземни цивилизации и парадокса на Fermi, за отстояването на научните принципи от Giordano Bruno и неговата смъртна присъда, за симулирането на процеси в рамките на холографския модел на вселената, за мястото на религията и т.н., намерили място за изява на "Сцената".

Певецът Matthew Shadows споделя:
"В песента "Парадигма" се говори за нанороботите и как те потенциално биха могли да бъдат използвани в бъдещето за лекуване на болести и да ни помогнат да живеем вечно. Но се питам в този момент каква част от нас ще бъде човешко същество: ако сте 70 процента машина и 30 процента човек, ще загубите ли себе си? Или в "Създаване на Бог" – компютрите стават все по-умни и по-умни, и изведнъж заемат мястото на наши богове, те са много по-интелигентни от нас, а ние им приличаме на маймуни или на мравки. В "Сцената" пък говорим за човечеството и за начина, по който хората се отнасят един към друг през цялата история. Тя се разказва от гледна точка на човек, който израства и осъзнава покварата на нашия свят. Докато в "Съществуваме" се опитваме да направим звуково представяне на Големия взрив с инструменталната част в първата част, пресъздаваща създаването на Вселената, а във втората част – на Земята, тук звучи също така гласът на астрофизика Neil DeGrasse Tyson".

Сергей Шишов ще представи албума "The Stage", записан с участието на две вокални групи, оркестър и солисти, в предаването "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР, на 23 юни, събота, след новините в 21.00 ч.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички