Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Аксел и ЛаДива откриват Банско джаз фест 2018 с буги-вуги вечер

09.07.2018   MySound.bg
Афишът на съвместния концерт
Международеният джаз фестивал Банско 2018 представя за първи път в България една дива буги-вуги вечер на два рояла с двама от най-добрите буги-вуги пианисти в света - Аксел и Ладива.
 
Събитието ще се състои в салона на културния дом "Н. Вапцаров" на 3 август. Както MySound.bg вече огласи, двайсет и първото издание на фиестата - най-големият летен музикален форум у нас, ще се състои от 4 до 11 август.
 
Аксел Цвингенбергер има свой характерен маниер на изпълнение. Британските музикални критици го определят като "буги-вуги майстора на света", звание, което той е заслужил със своята креативност и забележителни умения.

Ладива е млада, красива и сексапилна певица. Тя получи в Лондон награда за най-добър буги-вуги пианист за 2017-а година.

Бъдете част от това изключително специално събитие, което обещава магия, танци и вдъхновение от майсторите на буги-вуги стила, приканиха организаторите.

Аксел Цвингенбергер (Германия)

Аксел Цвингенбергер е роден в Хамбург, Германия. През 1973 година той чува записи на буги-вуги пианистите Albert Ammons, Meade "Lux" Lewis и Pete Johnson и се насочва към този динамичен и много мелодичен стил. През 1975 година получава първия си звукозаписен договор, издавайки соловите албуми "Boogie Woogie Breakdown", "Power House Boogie" и "Boogie Woogie Live". Участва в записи със световни звезди като Lionel Hampton, Jay McShann, Big Joe Turner, Lloyd Glenn, Joe Newman, Sammy Price, Ray Bryant, Charlie Watts и много други. Издал е близо 50 диска, продадени в многомилионни тиражи и е особено обичан у нас.

ЛаДива (Швейцария)

Ладива започва да свири на пиано четиринадесетгодишна, вдъхновена от големите майстори на стила буги-вуги. Първия си албум издава през 2009-а, а през 2014 година се появява на няколко буги-вуги фестивала в Германия. Следват покани да свири във Великоритания (Лондон и Глазгоу) като подгряваща на колоса Jerry Lee Lewis по повод осемдесетия му рожден ден и прекратяване на артистичната му кариера.
 
През май 2016 година, Ладива, заедно с други известни буги-вуги пианисти като Аксел Цвингенбергер, Бен Уотърс и известния уличен артист Невил Дики, е поканена да свири на Boogie Woogie Dinner – събитие, водено от Jools Holland.

"Чрез музиката се постига най-чистия въ­трешен мир на човека и най-високата духовна култура, позволяваща му да се възвиси до съзерцаването на вечните истини и абсо­лютната красота" - думи на композитора академик Петко Стай­нов, съотнесени от организаторите към съвместния концерт на Аксел и ЛаДива.
 
на цени от 60 и 70 лева могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg, бензиностанции OMV, Български пощи, "Технополис", книжарници Orange и в цялата разпространителска мрежа на Eventim


3240
100%
 

Юни ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930