Отличниците на MustArt Open Music Fest 2018


Отличниците на MustArt Open Music Fest 2018

4412

MustArt Open Music Fest и киноцентърът UFO излъчиха тримата победители във фестивала за български музикални таланти.

Както MySound.bg вече писа, събитието за авторска музика се проведе в Долна Малина на 23 и 24 юни. Журито в състав Етиен Леви, Поли Генова и Б.Т.Р. излъчи отличниците – групите Radula, Торнадо и Vick.
 
Проявата, част от "Долна Малина Open Fest", даде сцена за представянето на популяризирането на авторска музика на млади изпълнители в различни стилове под мотото "Музика в декор". Селекционната комисия бе затруднена да вземе решение, тъй като оценяваше много талантливи и интересни изпълнители. Сред участващите бяха Александър Савов, Момчил Степанов, Никола Константинов, Дес Иванова, групите IVA, George.us, Casual Threesome, Ross‘n Lorina, Innerglow. Няколко от лицата във фестивала са познати от формата на bTV "Гласът на България", а публиката използва момента, за да си направи и по едно селфи с тях. Специално за откриването бяха поканени Симона Загорова, Веси Бонева и Диона, а гостите имаха възможност да се насладят и на изпълненията на журито в лицето на Б.Т.Р., Поли Генова и Етиен Леви, който беше поканил своя сънародник и дуетна половинка в последната си песен – Ави Бенеди.

Кметът на Долна МалинаЙонко Димитров, връчи лично наградите на победителите заедно с организаторите от MustArt Open Music FestНикола Николов от киностудиа UFO и други официални гости. Победителите от Radula ще имат възможността да заснемат свой видеоклип на декорите на студиата, а също така да получат и техниката за заснемането му безвъзмездно. Екипът на "Студио Врабчев" ще предостави експертизата си за победителя и така целият проект ще бъде завършен напълно безплатно. Фронтменът на групата Радослав Гергов, който е участник в първия сезон на "Гласът на България", сподели, че е събрал групата в оригинален състав след известно прекъсване и благодари на всички за оказаната чест. Втора награда получиха рокаджиите Торнадо, които могат да се възползват от техническо обезпечаване на клип, ще получат камера и осветление безплатно. Те също бяха в пълнен състав на сцената и изсвириха някои от последните си авторски произведения. Трета награда взе група Vick на Виктория Динкова, позната от малкия екран и полуфиналист в тазгодишното издание на "Гласът на България" по bTV. Тя бе акомпанирана от нейната група и представи авторска музика.
 
Сред гостите на MustArt Open Music Fest - Долна Малина бяха много звезди и приятели на музиката в България, сред които Ники Илиев, Светлин Къслев, Ави Бенеди и китаристът на Остава - Георги Георгиев. Продуценти, режисьори, оператори и хора от киното и музиката бяха дошли да видят и чуят млади изпълнители на авторска музика. Всички присъстващи имаха възможността да обменят опит, а също така и да разгледат уникалните декори на киностудиата UFO. Организаторите на събитието и журито демонстрираха как киното среща музиката и сбъдва мечти.

Те вярват, че има място и начин да подкрепят и помогнат на авторската българска музика и обещаха този форум да стане традиция, превръщайки го в ежегоден.

Повече информация: https://web.facebook.com/events/193882071273239/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички