Hollywood Undead, или колко е яко да си млад


Hollywood Undead, или колко е яко да си млад

4097

Яко е да си млад!

Яко е и да си в компанията на 15-20-годишни хлапета, които културно се редят на дълга опашка пред столичната зала "Универсиада". Редят се, стискайки билети и напълно пренебрегнали прогнозата за времето и всички онези метереологични особености, които сполетяха София в последните няколко седмици.

Схемата при подгряващата банда Blind Channel изглежда като на принципа на бой бандите. Което за голяма част от публиката в залата тази вечер не е обидна квалификация. Специални еднакви сценични бели одежди и млади момчета, които вероятно нямат навършени години, за да пият бира в САЩ. Те влагат старанието, изисквано от един отбор качен там горе, за да гони успех - комерсиален, без това да е мръсна дума. Те са рок банда от Финландия. Засега са това, колко време ще ги има и дали някой ще ги помни след 10 години, както се казва: само времето ще покаже. А то е спряло за тези две хиляди хлапета и техните родители, каки, батковци и съученици. Яко е да си млад и да живееш в това демократично отворено време на България в Европейския съюз. Има SME, има интернет без ограничения – Спотифай, Туба и каквото там се сещате. Остава само и малко разбрани мама и тате, за да купят билет и да попълнят декларацията за непълнолетни и ето ти го този свят на рок музиката, в който се прехвърляш и знаеш, че мечтите на Запада се сбъдват, па било и в една стара опърпана спортна зала в бедна бавша комунистическа държава. Това е концерт на щатска банда, която е в пика на известността си - Hollywood Undead (на снимката). Петорката от Лос Анджелис е тук с цялата си прелест. Хедлайн.

При Hollywood Undead всеки от членовете на бандата има микрофон. Всеки застава под централния прожектор по някое време - за всевъзможно пеене (малко нещо като сънародниците им Ийгълс, също от Ел Ей, които до един са зад микрофона, освен със съответния инструмент - б.,р.), закачки с публиката и изобщо: шоу програмата е пълна.

Да е караоке, не e. Още по-малко детска дискотека. Не е и клуб "X" във вечерта на кавър бандите. Но ще има елементи от всичко изброено дотук. Ако не знаете що е то рап рок, чуйте Hollywood Undead. Когато се качват на сцената, те носят маски и се подвизават с артистични псевдоними.

По една фигура на палма с неонови маркучета е изтопорчена на всяка от страните на сцената. Така де, нали гостите са от Калифорния, трябва да ни донесат калифорнийско настроение, а и актуалният албум на квинтета от 2017-а е озаглавен "California Dreaming". Сцената е отворена и по нея ще настъпи такъв трафик, какъвто дори ротациите по MTV не могат да догонят. Динамика, танци-манци и кеф от контакта с хилядите лица, които врещят истерично къде съвсем сериозно, къде на шега. За синхронно пеене с феновете през цялото време.

Ето една характерна за шоуто на HU игра: нека да си изберем някой от публиката – "Хей, ти, с дългата коса, можеш ли да свириш на китара? Я ела тук, горе, да видим какво можеш!" И ето го, записан в историята. Това е Стоян, фенът, който ще свири на китара с групата на парчето "Comin' In Hot". Той наистина се чувства готино под прожекторите и се справя добре. Май-май всички "свирим" съвсем правилно на въображаемите си инструменти "Enter Sandman" на Metallica и "Du Hast" на Rammstein. После   малко "Back In Black" на AC/DC - поздрав към китарния техник, стейджхенд или каквато и да е точната длъжност на беловласия пич, който хваща и дайре за следващто парче... Тук някъде идва момент за демонстрации на въздушни китари, барабани и саксофон от барабаниста Matt Oloffson, който пък така добре изпява припева на "Livin' On A Prayer" (Bon Jovi), че вече наистина си мислиш: тези тук са събирани на конкурсен принцип с кастинг-изпит по вокално майсторстово.

Но не са. Hollywood Undead има своята игра - повлича хлапета, които знаят правилата ѝ, а те са, че няма такива. Пожелавам и на себе, и на вас, да ставаме все по-често свидетели на подобен празник на младежта, избрала да бъде алтернативна, да бъде най-общо казано рок и да показва характер, докато някои съученици мечтаят да навършат 18, за да влязат в клуб, където се вихрят силиконови гърди или съответно се оглеждат за такива. Че се хвърлят и салфетки.

... Една битка с последните беше спечелена тази вечер.

Снимки на Албена Цолова - Бета - в секцията "Галерия"

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички