Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Hollywood Undead, или колко е яко да си млад


Hollywood Undead, или колко е яко да си млад

4131

Яко е да си млад!

Яко е и да си в компанията на 15-20-годишни хлапета, които културно се редят на дълга опашка пред столичната зала "Универсиада". Редят се, стискайки билети и напълно пренебрегнали прогнозата за времето и всички онези метереологични особености, които сполетяха София в последните няколко седмици.

Схемата при подгряващата банда Blind Channel изглежда като на принципа на бой бандите. Което за голяма част от публиката в залата тази вечер не е обидна квалификация. Специални еднакви сценични бели одежди и млади момчета, които вероятно нямат навършени години, за да пият бира в САЩ. Те влагат старанието, изисквано от един отбор качен там горе, за да гони успех - комерсиален, без това да е мръсна дума. Те са рок банда от Финландия. Засега са това, колко време ще ги има и дали някой ще ги помни след 10 години, както се казва: само времето ще покаже. А то е спряло за тези две хиляди хлапета и техните родители, каки, батковци и съученици. Яко е да си млад и да живееш в това демократично отворено време на България в Европейския съюз. Има SME, има интернет без ограничения – Спотифай, Туба и каквото там се сещате. Остава само и малко разбрани мама и тате, за да купят билет и да попълнят декларацията за непълнолетни и ето ти го този свят на рок музиката, в който се прехвърляш и знаеш, че мечтите на Запада се сбъдват, па било и в една стара опърпана спортна зала в бедна бавша комунистическа държава. Това е концерт на щатска банда, която е в пика на известността си - Hollywood Undead (на снимката). Петорката от Лос Анджелис е тук с цялата си прелест. Хедлайн.

При Hollywood Undead всеки от членовете на бандата има микрофон. Всеки застава под централния прожектор по някое време - за всевъзможно пеене (малко нещо като сънародниците им Ийгълс, също от Ел Ей, които до един са зад микрофона, освен със съответния инструмент - б.,р.), закачки с публиката и изобщо: шоу програмата е пълна.

Да е караоке, не e. Още по-малко детска дискотека. Не е и клуб "X" във вечерта на кавър бандите. Но ще има елементи от всичко изброено дотук. Ако не знаете що е то рап рок, чуйте Hollywood Undead. Когато се качват на сцената, те носят маски и се подвизават с артистични псевдоними.

По една фигура на палма с неонови маркучета е изтопорчена на всяка от страните на сцената. Така де, нали гостите са от Калифорния, трябва да ни донесат калифорнийско настроение, а и актуалният албум на квинтета от 2017-а е озаглавен "California Dreaming". Сцената е отворена и по нея ще настъпи такъв трафик, какъвто дори ротациите по MTV не могат да догонят. Динамика, танци-манци и кеф от контакта с хилядите лица, които врещят истерично къде съвсем сериозно, къде на шега. За синхронно пеене с феновете през цялото време.

Ето една характерна за шоуто на HU игра: нека да си изберем някой от публиката – "Хей, ти, с дългата коса, можеш ли да свириш на китара? Я ела тук, горе, да видим какво можеш!" И ето го, записан в историята. Това е Стоян, фенът, който ще свири на китара с групата на парчето "Comin' In Hot". Той наистина се чувства готино под прожекторите и се справя добре. Май-май всички "свирим" съвсем правилно на въображаемите си инструменти "Enter Sandman" на Metallica и "Du Hast" на Rammstein. После   малко "Back In Black" на AC/DC - поздрав към китарния техник, стейджхенд или каквато и да е точната длъжност на беловласия пич, който хваща и дайре за следващто парче... Тук някъде идва момент за демонстрации на въздушни китари, барабани и саксофон от барабаниста Matt Oloffson, който пък така добре изпява припева на "Livin' On A Prayer" (Bon Jovi), че вече наистина си мислиш: тези тук са събирани на конкурсен принцип с кастинг-изпит по вокално майсторстово.

Но не са. Hollywood Undead има своята игра - повлича хлапета, които знаят правилата ѝ, а те са, че няма такива. Пожелавам и на себе, и на вас, да ставаме все по-често свидетели на подобен празник на младежта, избрала да бъде алтернативна, да бъде най-общо казано рок и да показва характер, докато някои съученици мечтаят да навършат 18, за да влязат в клуб, където се вихрят силиконови гърди или съответно се оглеждат за такива. Че се хвърлят и салфетки.

... Една битка с последните беше спечелена тази вечер.

Снимки на Албена Цолова - Бета - в секцията "Галерия"

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички