Сватба на фестивала Фолклорна магия 2018


Сватба на фестивала Фолклорна магия 2018

4275

Най-голямата демонстрация на бански "Главеж" от над 40 изпълнители ще бъде представена по време на първия националния фестивал за народно творчество "Фолклорна магия" 2018.

Както MySound.bg вече обяви, той ще се състои в Банско между 29 юни и 1 юли. Специално за събитието формациите към народно читалище "Никола Вапцаров" – 1894 от планински град са подготвили фрагмент от типична за региона сватба. Те ще го представят за първи път на живо в градския парк от 13.00 часа на 1 юли.

Демонстрантите ще разиграят годеж от Пиринска фолклорна област. Наименованието на обичая в Банско е "Главеж". В него местните танцьори и изпълнители ще представят песни и наричания в характерни за региона костюми. Те ще бъдат съпроводени от гайда на живо и шествие през целия градски парк в Банско. За финал сватбарите ще се качат на сцена 1, където булката за първи път ще влезе в новия си дом. "Главежът" ще завърши с бански песни и танци.

Демонстрацията ще бъде част от тридневната фестивална програма, по време на която любителите на българския фолклор ще могат да се насладят на целодневен конкурс за песни, танци, свирене и обичаи, на традиционни български храни, изложения на стоки, занаяти и традиции.

Освен това афишът на събитието ще събере на обща сцена едни най-големите звезди на народната музика у нас, които ще пеят и свирят на живо всяка вечер.

Сред тях са Румяна Попова, Янка Рупкина и Илиян Йорданов, Ваня Вълкова, МФГ Годлевски Великден, оркестър Щуро Маке, Радостина Паньова (на снимката), Бинка Добрева и Александър Райчев, Бански старчета, Гуна Иванова, Илиян МиховБаровеца и много други.

За повече информация: www.fenfolktv.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички