Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Погребват Вини Пол


Погребват Вини Пол

4007

Вини Пол ще бъде погребан до брат си Даймбег "Дайъмънд" и майка им Каролин в гробищен парк в Далас, Тексас, от 15.33 ч. местно време тази събота, 30 юни.

Церемонията ще бъде частна и затворена за външни посетители. Гръмотевичният барабанист на Pantera, Damageplan и Hellyeah ще бъде положен в в гробищен парк  "Муур Мемориал" в ковчег с логото на Kiss, като този на неговия брат. Легендарните Paul Stanley и Gene Simmons, на които братята бяха встрастени почитатели, лично са осигурили ковчега като подарък на опечалената фамилия. Вини ще бъде изпратен в последния му път с някои от предпочитаните му дрехи, сред които ризата, обувките и шапката, носени от него най-често.   

Феновете ще могат да изразят своята почит към покойния в неделя (1 юли), когато отново в 15.33 ч. е обявена заупокойна служба в памет и прослава на живота на Вини в популярната концерта зала в града Bomb Factory. Капацитетът ѝ е малко над 4 000 души, а предварителни резервации не са възможни. Няма и гест-лист. Желаещите да присъстват трябва да се сдобият с гривна за достъп. Специалните артикули ще се раздават на място от 12.00 ч.

Както MySound.bg извести, 54-годишният музикант почина в съня си в дома си в Лас Вегас на 22 юни. Предполагаемата причина за неговата кончина е масиран инфаркт. Според полицията "няма подозрителни обстоятелства около смъртта".
 
В дните преди да ни напусне, изключително влиятелният рокаджия е записал барабанните партии за следащ албум на групата Hellyeah. Не е ясно обаче дали тези парчета ще бъдат издадени някога.

Китарният виртуоз Дим Даръл и Вини Пол основаха металното величие Пантера през 1981 г. Заедно с Фил Анселмо на фронта, южняците издадоха девет твърде значими за тежкия саунд албуми. Бандата бе  флагман на хеви метъла през 90-те, доминирани от грънджа. Със следващата си формация Damageplan братята тръгнаха в посока, различна от тази на предишната си формация, взимайки басиста Боб Зила и вокалиста Патрик Лачман, бивш китарист на Халфорд и Дизъл Машийн.

Даймбег бе застрелян по време на коцерт на Damageplan на сцената в клуб Alrosa Villa в Кълъмбъс, Охайо, през 2004 година от 25-годишния тогава Нейтън Гейл, маниак, твърдящ, че Пантера са откраднали негови текстове. В трагедията, разиграла се вечерта на 8 декември, Вини също пострада, но все пак оцеля. Освен Даръл паднаха още четири жертви, а неколцина бяха тежко ранени. Малко утешение е, че нападателят бе ликвидиран от полицията. Кълъмбъс е същият град, който стана печално известен със средношколските разстрели през май 2001 г., при които Мерилин Менсън и Кей Ем Еф Ди Ем бяха обвинени, че с музиката си косвено подбудили извършителите към убийство.

35-годишната кариера на Винсънт Пол Абът продължи и завърши в групата Hellyeah.

Снимка: Фейсбук страницата на Pantera

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички