Аудио-визуалната Фрактура на 20 години


Аудио-визуалната Фрактура на 20 години

4169

1 юли е датата, на която най-старото тв предаване за рок музика в България "Фрактура" ще отбележи своята 20-годишнина.

Неговият автор и продуцент Васко Катинчаров ще отпразнува повода със специално концертно издание на шоуто точно в полунощ в ефира на телевизия.

В продължение на два часа зрителите ще видят ретроспекция на концертния рок живот у нас от 1998 г. до днес. От клубните бутикови събития, през залите, до големите стадионни фестивали. Ще бъдат излъчени избрани откъси от над 150 рок концерта, провели се в България. Част от тях са на Metallica, Bon Jovi, Whitesnake, Korn, AC/DC, Dimmu Borgir, Motorhead, Guns ‘N’ Roses, Manowar, Twisted Sister, Behemoth, Apocalyptica, Suicidal Tendencies, Agnostic Front и много други.   

"За всичките тези години научих, че когато работиш упорито за нещата, в които вярваш, те наистина могат да се случат. Аз съм конкретен пример за едно малко момче от малка държава, което гледаше музикалните си идоли на плакати в стаята си, но един ден застана в директен разговор с тях. Времето ме срещна с изключителни личности и днес използвам предаването като инструмент, с който предавам на зрителите полезен житейски опит и различна гледна точка. Дългогодишната добра работа с екипа ми ни заслужи признание от водещи световни мениджърски агенции и вече сме добре дошли на огромни рок форуми като Wacken и Hellfest. Като се върна назад, си давам сметка, че 20 години са един сериозен период и се радвам, че и до днес съумявам да пазя все така жива страстта си към рок музиката. За мен тя не е само музика, а идея и кауза, за която си струва да се боря. Благодаря на хората, които са ми помагали по пътя и на лоялността на зрителите, без които трудa ми с "Фрактура" не би имал този смисъл", коментира повода Васко Катинчаров.

"Фрактура" винаги е на предна линия с най-новите рок и метъл клипове, актуални гости, разнообразни рубрики, новини, концертни репортажи и интервюта с известни музиканти.  Всичко, свързано със световната и българската рок сцена, е в ефира на телевизия Diema всяка неделя с повторение в петък.

Началото на предаването е поставено от Васко Катинчаров през юни 1998-ма година. 12 години то се излъчва в музикалния канал ММ, но след като той е закрит през 2010-та, се мести в телевизия Diema. Това е и най-старото специализирано тв рок предаване в ефира. За целия този период от 1 040 издания, зрителите са гледали специални интервюта с над 500 големи световни рок звезди, както и репортажи от всички значими рок събития в страната и чужбина.

"Фрактура" се излъчва по телевизия Diema в неделя от 24.00 ч. и с повторение в петък от 00.30 ч.

Промо видео на "20 години "Фрактура" - тук:

https://youtu.be/Ue8ijgRee5Q 
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички