Главеж на фестивала Фолклорна магия 2018 в Банско


Главеж на фестивала Фолклорна магия 2018 в Банско

4488

Най-голямата демонстрация на бански "Главеж" от над 40 изпълнители завладя "Фолклорна магия" 2018.

Както MySound.bg нееднократно писа, първият национален фестивал за народно творчество се проведе в Банско между 29 юни и 1 юли.

Специално за събитието в последния ден формациите към народно читалище "Никола Вапцаров - 1894" от планинския град демонстрираха фрагмент от типична за региона сватба. Шествието започна от входа на парка и премина през цялото изложение на "Фолклорна магия".

Всички демонстранти бяха облечени в традиционни народни носии, съпроводени от бански песни и гайда. "Главеж" продължи с автентични наричания и обичаи, въвеждащи булката в новия и дом. Имаше захранване с питка и вино, дарове и накити и прекланяне на младоженците пред родителите на жениха. Пред препълнения с публика парк демонстрацията завърши с хора и песни от Пиринската фолклорна област.

Любителите на българския фолклор, свидетели на "Главеж"–а продължиха празника на народното творчество със специално подготвената от организаторите на събитието "Фен фолк" ТВ и община Банско, обедна концертна програма с Ива и Велислава Костадинови.

Талантливите певици забавляваха гостите с автентични и авторски народни песни в компанията на танцов състав Майсторите на танца и впечатлиха публиката с традиционни песни за Пиринския край.

Повече информация - на:

www.fenfolktv.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички