Книга за филма Mamma Mia! подгрява новата АББА мания у нас


Книга за филма Mamma Mia! подгрява новата АББА мания у нас

5788

Парти Mamma Mia! с вечните хитове на АББА предстои в афиша на фестивала "Арт поток" в клуб "Хасиенда" в Лозенец от 23.30 ч. на 28 юли. Събитието, което е с вход свободен, е с участието на Георги Тошев. То ще подгрее за двата гастрола на "Шоуто на ABBA" в България - на 27 септември в Античен театър Пловдив и в столичната зала 1 на НДК на 29 септември.

Георги Тошев ще представи своята творба "Mamma Mia! Филмът. Продължението", която излезе в каталога на "Книгомания", и документалния филм "АББА. Тяхната история" като част от откриването на четвъртата фотоизложба на композитора Стефан Диомов, посветена на Скандинавието, на лятната сцена "Охлюва" (пред Морското казино) в Бургас от 21.00 ч. на 2 август (четвъртък) отново при вход свободен. Формат: 60/90/16
Обем: 184 с. (цветна, с мека корица)
ISBN: 978-619-195-189-5 – цена: 13,90 лв.
ISBN – книга с диск: 978-619-195-188-8 – цена: 18,90 лв.
 Кои са тези музиканти, които могат да предизвикат възторг само с една снимка в социалната мрежа и кратък текст към нея?
Всеки друг музикант, напуснал сцената преди десетилетия, можеше да мине незабелязано, особено днес, в ерата на музикалното свръхпредлагане. Но не и групата, продала легално 400 милиона албума и произвела 19 хита, оглавили световните класации в продължение на 10 години. Група, която успя да превърне първите букви на малките си имена в световен бранд. Няма значение дали светът обича или не тяхната музика, но знае кои са АББА.
"При последната ми среща с Бени през май тази година в Стокхолм, той ми каза: " Знаеш ли",  музиката е необходимост, не амбиция. Всеки опит да се доказваш пред другите чрез нея е обречен!". Респектиран съм от честността, с която AББА присъства в света на музиката. Те се събират от необходимост да създават песни, които ги изразяват през годините. Разделят се, когато тази необходимост ги напуска през 1982 г."Отказват 1 милиард преди години, за да се съберат. Връщат се в студио преди няколко месеца от необходимост, за удоволствие, без амбиция. АББА са пример, че е важно да присъстваш честно в изкуството. И затова музиката им надживя стилове и моди!", казва авторът на книгата Георги Тошев
"Приятна е липсата на помпозност у двамата шведи Бени и Бьорн; те приемат славата си леко и имат способността да се смеят не само на себе си, но и на периода АББА. Но могат също така да бъдат и ревностни защитници на всичко онова, което са постигнали като създатели на хитове, продуценти, изпълнители и музиканти – ето защо да ги чуеш да говорят за тяхната музика, е нещо много специално" – Филип Дод, музикален журналист. 
АББА отказа един 1 милиард долара, за да се събере за нов албум и 100 концерта през 1999 г. Агнета, Бьорн, Бени и Фрида се разделят неофициално в края на 1982 година. Последното им съвместно официално появяване като група е на 11 декември същата година в "Късното шоу" на Би Би Си. Дават кратко интервю, шегуват се помежду си и изпълняват два свои хита, следва обща усмивка за пред камерата и край. Не се сбогуват с публиката си. Няма и официално изявление за раздяла. Няколко години АББА подхранва любопитството на феновете, че може би ще се върнат в звукозаписното студио за нов албум. Това не се случва до 2018-а, когато решават да запишат само две песни.
Трейлърите на новия Mamma Mia! HereWe Go Again покачиха градусите на любопитството. Накараха ни да броим дните до горещата премиера в края на юли, когато ще сглобим пъзела на поредната вълнуваща история на Universal. В САЩ премиерата ще бъде на 20 юли, а на Острова – на 27 юли. Новата продукция е комбинация от предисторията на героите от MammaMia! и ново своеобразно разширение на сюжета на филма, създаден през 2008 година като успешна екранизация на едноименния мюзикъл с хитове на AББA. Преди 10 години в първата MammaMia! бяха инвестирани 52 млн. долара, филмът донесе повече от 600 млн. долара приход и бе гледан от над 30 млн. зрители по света.
Част от тиража на книгата се предлага с диск – документален филм "АББА. Тяхната история".
Филмът на журналиста Георги Тошев, оператора Румен Василев и режисьора на монтажa Явор Веселинов разказва невероятната история на най-популярната поп група на 70-те години АББА. След 400 милиона продадени копия и 19 хита, покорили световните класации, музиката на шведската четворка продължава да бъде сред най-слушаните в цял свят. Агнета, Бьорн, Бени и Фрида се събраха заедно през 2018-а, за да запишат две нови песни. Светът очаква тяхното ABBAtars шоу през 2019 г. Какво да очакваме от новата история?

Трейлърите подсказват, че продължението на филма "натиска" копчето на машината на времето, за да покаже младите версии на героите от първата MammaMia!. Актрисата Лили Джеймс, която помним от "Пепеляшка", "Гордост и предразсъдъци" и сериала "Имението Даунтън", влиза в образа на младата Дона. Тя заживява на измисления остров Калокаири, където среща "потенциалните бащи" на бебето си – Сам, Бил и Хари. В първата история ролите на "по-възрастните момчета" се изпълняват от Пиърс Броснън, Стелан Скарсгард и Колин Фърт, а в новата – в образите се превъплъщават Джереми Ървин, Джош Дилън и Хю Скинър. Късметът да играе младата Дона е истинско предизвикателство за Джеймс и в едно интервю тя споделя: "Исках да уловя лекия "гангстерски" дух на Дона. Тя е толкова смела, че за нея няма препятствия. Исках хората да повярват, че моята Дона може да израсне в онази жена. Много пъти гледах филма "MammaMia!", за да уловя жестовете на Мерил Стрийп, за да се почувствам като нея. Забелязах, че тя "играе" с ръцете. Направи ми впечатление начина, по който движи бедрата и тялото си. Прави го красиво и естествено. На Джеймс се пада да изпее класическата песен на шведската група "When I Kissed Тhe Teacher", която сигурно ще ни накара да се почувстваме отново млади.  При изпълнението на песента на Лили помага момичешката група Donna & The Dynamos.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички