Madame Mayhem и Jinjer на Hills Of Rock 2018


Madame Mayhem и Jinjer на Hills Of Rock 2018

4581

Лягаш си към 05.00 ч. и си като в 3D филм – превъртат ти се пак и пак картините от сцената, пищните декори и прожекции... още чуваш този гигантски хеви метъл глас.

Гледал си Judas Priest и не можеш да спреш да си тананикаш "Turbo Lover", "Painkiller", "Breaking The Law"...
Силата на хеви метъла в нейната висококонцентрирана доза е раздавана щедро на втория ден от Hills Of Rock. Като се почне от нашите момчета Odd Crew, на които голямата сцена приляга така добре, няма как да не продължи славно по-нататък. Те са първата банда на Main Stage, следвани от Jinjer, отварящи серията с формации, предвождани от дами, или т.нар. female fronted банди. Днес има три такива, при които съвсем повърхостно и лековато подпийнали метъли ще видят като шоута, на които не само да се потръска тиквата, но и да се оплакне поглед. Jinjer, Mаdame Mayhem, Battle Beast са далеч от онова розовото гърл пауър. Тези трите стискат крехки юмрючета с такава сила и хъс, че трудно някой, който още си живее с теорията, че тежкият метъл не е за женки, ще успее да я защити. Успех, но не на мене тия, дет се вика.

Jinjer някак неусетно влязоха под кожата на много български фенове концерт след концерт. Нямам представа това коя поред среща е на украинската група с феновете ѝ в България, но почти не остана почитател на съставите със женски вокали, който да не е украсил стената си във Фейсбук със снимка с атрактивната Tatiana. Тя е шефката. Шефка, която има високи изисквания към музикантите в бенда си. Не че е кучка, просто гони висок стандарт. Колкото е взискателна към тяхната свирня, толкова и към собственото си представяне. Jinjer свирят прогресарки грууви метъл кор. Tatiana е сменила малко имиджа, сега е някак по-женствена, макар и с опънати скейт чорапи и кецове, които завършват визията и с прилепнала маскировачна рокля, услужливо показваща туй-онуй от стегнатата ѝ фигура. Горещо е. И  когато охраната пусне в действие маркучите с насочени към публиката струи вода, в миг в главата ти нахлува онази песен на LZ, сещате се: "... топъл дъжд, чакан дъжд, плиснал тъй и отшумял", ха-ха.

Ще става и още по-горещо. Сцената се подготвя за едни специални гости от САЩ. Това са Madame Mayhem, за които като гордо се потупваме в гърдите, казваме, че там свири наше момче. Не е трудно да се сетим, че именно той – Пламен Траянов - Пърси от Огнен звук връзката, за да видим тази свежа банда у нас. Същото, предполагам, важи и за приятелите му от Dope, които между другото разбиха!

А иначе, ако не знаете за Пърси – той напуска България в началото на 90-те на миналия век, като отива в САЩ и към днешна дата живее в Ню Йорк. Освен с Madame Mayhem, свири и с The Dirty Pearls, Rachel Lorin и Cylab. Та те - Madame Mayhem, пристигат в Пловдив с бус на Jägermeister, като шефчета. Глезени са от Jägermeister мацки май-май през цялото време, като дори на края на сета им две от тези Йегер феи нахлуват на сцената с потна бутилка, пълна с тъмната горчивка и музикантите удрят по един шот. След това ще има още доста такива на официалния мийтендгрийт на групата в тентата на Jägermeister. Madame Mayhem е от онези групи, които знаят какво правят и точно накъде вървят, подковани не само с умения и амбиция, но и с визия за нещата. И тук фронтдамата (на снимката) с (рождено име Натали Ан Коен - б.р.) е в центъра на проекта, придава му особен колорит, но и останалите музиканти имат сценично присъствие, с което подсилват живите краски на един истински рок-ен-рол празник на сцената. Интересна смесица от класически метъл с нов прочит и нещичко тяхно си, което така добре се кльопа именно на такива сцени - големи фестивални, където хората искат да се забавляват. Пърси, разбира се, не пропуска да се обърне към публиката на български език, и да не кажа, че има сълзи на щастие в очите, но емоцията е там и от него струи кеф. Този дълбок поклон към публиката накрая на динамичното изпълнение си е съвсем истински.

Преди време слушах едно интервю на Илиана Бойчева и Александър Обретенов в предаването им "Какви времена" по радио "Тангра Мега Рок", където Пърси, докато разказваше за постоянните си концертни ангажименти, спомена колко яко би било да дойде да свири с групата си тук, на някой фестивал. Ами, ей на-случи се. С удоволствие бих ги гледала отново на живо.

Лично аз завършвам обиколката по сцените и из световните музикални течения с нещо нашенско – Kultur Shock на сцената "На тъмно", където след кръшни танци, но без "Мастика", ще пуска и самият съдържател на сцената Ник, но под прикритие – като DJ Калашnick. Преди това обаче е дал път на Abop, които вчера доста закъсняли и изпуснали часа за сета си. Това е все инфо от Ник, но той така и не се аргументира защо два дена на таблото пред Meet & Greet тентата, която е там по негова инициатива, седи надпис Jeremy? в еди-си-колко часа. Знам, че не ви е важно, и на мен не ми е – просто се закачам. Инак от там били минали и Infected Rain вчера. Днес пък може и ние да подгънем крак на същото място. Разбира се, ако домакинът осигури консумативите за спиртната профилактика на чревната флора.

А междувременно хиляди Eddie-та от десетки държави вече се ориентират към заземяване пред Main Stage, която ще е и единствената функционираща сцена на третия и последен ден на Hills Of Rock. И, понеже вече споменах за кмета на града - Иван Тотев, мернах го из тълпата и на втория ден. Не това обаче исках да кажа. А че като жест към гостите,  уважили събитието, синята зона в Пловдив днес е отменена за утре за удобство на тези, дошли с автомобилите си.

Хайде чао засега, отивам да вдигам тостове и да видя какво е положението със снимковия материал.

Наздраве!

Снимки на Албена Цолова - Бета - в секцията "Галерия"

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички