Прецедент на Бургас и морето 2018: две песни на първо място


Прецедент на Бургас и морето 2018: две песни на първо място

4083

Безпрецедентното решение да бъдат връчени две първи места на 36-ото издание на "Бургас и морето" взе 5-членното жури на фестивала.

На редовното оценяване равен брой точки получиха песента на Симона Загорова, дъщеря на поп-фолк певицата Глория, и дуетното изпълнение на бургазлийката Гергана Великова, позната от участието в последния сезон на популярно музикално риалити, и Димитър Атанасов, друг бургазлия, направил име в подобен формат, пише "Флагман".

По регламент трябваше да се направи дуел между двете песни, нещо, което не се е случвало в нито едно от 35-те издания. Настоящето се проведе в градския летен театър на 28 юли.

Първа на сцената се качи Симона Загорова, чиято балада "Как искам времето да върна" не получи чак толкова широко одобрение сред публиката, но за сметка на това взе 50 от 50 възможни точки от журито, с което изглеждаше, че сблъсъкът е предрешен.

Гергана Великова и Димитър Атанасов (на снимката) обаче представиха великолепно парчето "Неочаквано", дълго бяха аплодирани от бургаската публика и нямаше как журито да им постави друга оценка освен максималната – 50 точки, с което се стигна до безкрайно необичайна ситуация – да се наградят две песни за първо място.

Третото остана за Дани Милев и неговата "Песен за любовта", а наградата на публиката отиде при Стефан Илчев с "Морско синя любов".

Колегите от "Черноморски фар" чрез главния си редактор Силвия Шатърова отличиха песента на Панайот Панайотов "Закотвени мечти" за най-добър текст, дело на Ангел Симеонов.

Селекционната комисия в състав: Силвия Кацарова, Мими Иванова, Развигор Попов, Петър Алексиев, Георги Янакиев и Димитър Маджаров избра финалните 12 парчета от 46 български песни, композирани специално за фестивала, който тази година бе посветен на големия композитор Тончо Русев. В негова памет прозвучаха едни от златните му хитове. "Мечта беше на всеки изпълнител да пее музиката на Тончо Русев. Благословени сме с тези песни", обобщи Ваня Костова.

Снимка: Иван Колев

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички