Легендарният Westbam гостува на клуб Терминал 1


Легендарният Westbam гостува на клуб Терминал 1

3748

Немският музикант, продуцент и диджей Westbam пристига в България 20 години след последното си гостуване у нас, този път по покана на столичния клуб "Терминал 1".  Събитието ще се проведе на 15 септември, събота. Вратите отварят в 22.00 ч., а началото е предвидено за 23.00 ч. Диджей № 1, пионер на клубната култура, "практикуващ маниак на работното място", пророк на развращаващото се общество, композитор на химни за милиони, парти мейкър за над 15 милиона души през последните 30 години, философ на танцовата култура, автор и медийна личност - Westbam е жива легенда и една от най-жизнените личности на международната музикална сцена.
Westbam e първият диджей в Германия, който започва да миксира песните и по този начин превръща смесването в култ. Той е първият и единствен немски диджей, поканен да пуска на големите сцени в разцвета на ейсид хауса във Великобритания. С неговия микс "We Want Some Pussy" става първият немски диджей, който продава над 2 милиона записи на винил. Като основател на Low Spirit е отговорен за първия и най-успешен лейбъл за денс музика в Берлин. Той е първият и досега единствен диджей, който - като част от културната програма в Сеул от 1988 г., е поканен за участие в Олимпийските игри. Westbam е основателят на първото голямо рейв събитие в Германия - легендарният Mayday. Също така е и единственият диджей, който пуска на всеки Loveparade и създава всеки химн на парада. Тракове като "Celebration Generation", "Wizard Оf Тhe Sonic" и много други се превръщат в химни за новото и нововъзникващото техно движение през 90-те години; по-късно той създава и Technolectro с "Electric Kingdom". Westbam винаги е бил философ и пионер на сцената и през 1997 г. издава книгата "Mixes, Cuts & Scratches", която пише заедно с Rainald Goetz. Вече 30 години той е продуцентът с най-голямото и продължително въздействие на сцената, с впечатляващо творчество от над 150 сингъла. Това, което е особено забележително в често забързания свят на електронната музика, е фактът, че Westbam - с танцови песни като "Beatbox Rocker" – създава музика, която остава във времето и надхвърля десетилетия живот. 
Друг голям успех идва с неговия албум "Götterstraße" през 2013 г. За него той комбинира типичния си звук с  гласовете на легенди от четири десетилетия и по този начин прави трибют към нощта и нощния живот. Известни артисти като Iggy Pop, Kanye West, Lil Wayne, Bernard Sumners (New Order), Brian Molko (Placebo) и Inga Humpe (2raumwohnung) участват в този проект, като изкачват LP-то на 12 място в германските класации. Това е най-високата позиция на Westbam за LP досега.
Диджеят обещава на българската публика да заърти едни от най-големите си хитове отпреди 20 години, както и актуални парчета от своето творчеството.  Билети за събитието на 15 септември се разпространяват в мрежата на Eventim.bg на цени от 25 лв. на предварителна продажба и 30 лв. на самата дата и на място. Още - на касите на Eventim на ул. "6-ти септември", Office 1 Superstore, OMV, Orange Center, Orange.bg, Usit Colours, Билетен център НДК, "Строежа", Български пощи,"Вастелс България", каса "Арена Армеец", "Технополис", Duende Travel София, книжарниците "Бард" и "На спирката", както и онлайн чрез сайта на компанията.  Организаторите съветват всички, които искат да присъстват, да се запасят с билети възможно най-рано, тъй като броят им е ограничен.
Westbam – "Agharta" (видео):

https://www.youtube.com/watch?v=vDHFuRUjLE0

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички