Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Световното първенство по художествена гимнастика си има химн


Световното първенство по художествена гимнастика си има химн

4464

Денс формацията Deep Zone Project композира и изпълни химна на Световното първенство по художествена гимнастика в София, което ще се състои в зала "Арена Армеец" от 10 до 16 септември.

Песента "Golden Girls" е по идея на Илиана Раева и е посветена както на нашите златни момичета, така и на магията на спорта да обединява хора от различни краища на света. В шампионата в столицата са потвърдили участие 60 държави. "Подготовката на това световно събитие нямаше как да не включва и официална песен. Поканих Deep Zone Project да направят химн за Световното първенство по художествена гимнастика, който ще звучи по време на представянето на всички държави участнички. Песента е много лесно запомняща се и подходяща за настроението, с което очакваме това голямо за България събитие. От всички велики европейски и световни шампионки по художествена гимнастика, само българките са наричани "Златни момичета". Оттам дойде и идеята за името на песента и текста. Музиката е толкова важен емоционален елемент от всяко съчетание и се радвам, че и нашето голямо състезание ще има химн", споделя Илиана Раева.

"Golden Girls" е по музика и аранжимент на Deep Zone Project, а английският текст е написан от Рейчъл Роу. Парчето е в съвременен денс стил със запомняща се мелодия и включва български фолклорен акцент, специално изискан от Илиана Раева. Зад кампанията му застава екипът на "Вирджиния Рекърдс". "За нас е чест, че ни избраха да направим химна за Световното първенство по художествена гимнастика, на което сме почитатели! Комбинацията между спортния и музикалния свят винаги е била важна", казва лидерът на Deep Zone Project - DJ Dian Solo.  

По време на снимките на видеото са използвани над 40 залпа златен брокат. В клипа участват гимнастички и фенове от различни страни  -  САЩ, Великобритания, Франция, Италия, Испания, Филипините и други, които споделят танцово движение, символизиращо туптящо сърце. Основната роля в кадрите е поверена на  талисмана на първенството - "златното" момиче Радина Филипова.

Слушайте и гледайте "Golden Girls" ТУК

Междувременно, групата продължава да възражда някои от най-емблематичните български песни като ги модернизира със съвременен звук и аранжимент, запазвайки оригиналността и посланието на вечните ни песни. Наскоро музикантите пуснаха денс версия на "Облаче ле бяло". Мелодията е известна и като своеобразен химн на българите в емиграция.

"Облаче ле бяло" в YouТube: https://youtu.be/ReBpB2BMyms

Deep Zone стартираха проекта Нови версии на златни БГ песни още преди 12 години и възродиха над 25 емблематични родни шедьоври. Основната идея е да се осъвременят тези вечни родни класики, като по този начин да влязат отново в ротация в клубовете и дискотеките. Някои от по-младите поколения чуват тези песни за първи път в новите им варианти (после откриват и оригиналите) и така се запознават с едно много ценно музикално наследство което са ни оставили куп български изпълнители, музиканти, композитори, текстописци и продуценти. В някои от ремиксите участват и оригиналните изпълнители и се получва нещо като музикален мост във времето.

Вече с новата вокалистка Ева Мария, бандата работи по подобен проект, но със световни класики. Той се нарича "Music Legends - Remixed" и в него ще присъстват модерни клубни версии на Michael Jackson, Robbie Williams, AC DC, Guns n Roses и много други. Първата песен от този проект е знаковото за Chris Isaak парче "Wicked Game". Видеото може да гледате тук: https://youtu.be/ZHW_QfWRtV4

https://www.facebook.com/DeepZoneProject

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички