Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

Арета Франклин на смъртно легло


Арета Франклин на смъртно легло

4064

Легендата на ритъм-ен-блуса и соул музиката, 76-годишната Арета Франклин, е на смъртно легло, обградена от своите близки в дома си в Детройт, САЩ, известиха световните агенции.

"Семейството ѝ призова нейните почитатели да се молят за нея и да уважат уединението ѝ", написа журналистът Роджър Фридман в сайта Showbiz 411. Знаменитата певица страда от рак на панкреаса от 2010 г. насам. Борила се е и с алкохолна зависимост, както и с проблеми с теглото през целия си живот. След като се отказва от тези пороци, теглото ѝ се покачва стремглаво нагоре. Но според светския сайт TMZ, в момента тя тежи едва 30 килограма. Потребителите на социалните мрежи изразяват солидарност с Арета и близките ѝ: "Да кажем молитва за Арета Франклин. Кралицата на соула (Queen Оf Soul) е на смъртен одър и семейството ѝ ни призовава да се молим за нея".
 
Носителката на 18 награди "Грами" - включително и една за цялостно творчество, претърпя тежка операция по премахване на стар тумор през декември 2010 г. Тогава медиите разпространиха информация, че е болна от рак. Франклин - първата жена, получила звезда в Залата на славата на рок-ен-рола на церемония през 1987 г., направи официално изявление, в което заяви, че всичко е наред и продължи да концертира до 2012 година. Последната изява пред публика на Лейди Соул, както още я наричат, беше на благотворителна вечер, организирана от анти-СПИН фондацията на Елтън Джон в Ню Йорк през ноември миналата година. "Това беше чудотворно шоу, предвид факта , че изпълнителката вече се бореше с изтощението и дехидратацията", спомня си Фридман, описвайки нейно представяне във Филаделфия. "Не казвайте, че Арета се е завърнала на сцената, защото тя никога не си е тръгвала оттам", сподели дивата.

"А Brand New Me" - последният албум на Франклин, излезе под №42 в дискографията ѝ миналата година.

Арета Франклин е най-успешната американска певица и се подвизава на върха на музикалния небосклон в продължение на десетилетия с цели 112 сингъла в класациите на Billboard. Има продадени над 75 милиона албума в целия свят. През 2008 г. сп. "Ролинг стоун" я обяви за най-великата вокалистка в историята. Лейди Соул получи Медала на свободата - най-високото гражданско отличие в САЩ, през 2005 г. от тогавашния президент Джордж У. Буш. Пя на встъпването в длъжност на президента Барак Обама пред януари 2009 г.

Арета е родена на 25 март 1942 г. в Мемфис, САЩ. Започва своята кариера от ранна възраст през 50-те, изпълнявайки госпъл музика при баща си, който е пастор. Сред най-големите ѝ хитове са "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman" и "Think" (1968), "Respect" (1967), "I Say А Little Prayer" (1968), "Dreaming Day" (1972), "Jump Тo It" (1982), "Freeway Оf Love" (1985 и "A Rose Is Still A Rose" (1998). "I Knew You Were Waiting For Me" - съвместно изпълнение с вече покойния британския певец Джордж Майкъл, е един от най-печелившите "Грами" дуети за всички времена. Има дуети с величията Луис Армстронг, Лучано Павароти, Ани Ленъкс и други.

Кръстница е на покойната поп икона Уитни Хюстън.

След музиката, най-голямата страст на Франклин е да прекарва часове в кухнята.

Изпитва страх от летене със самолет, затова отказва участия в Европа.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички