Горан Брегович: Най-големият ми страх е бедността


Горан Брегович: Най-големият ми страх е бедността

3661

Рок звездата на бивша Югославия Горан Брегович е вече на 68 години, а неговите емблематични хитове могат да бъдат чути във всяка точка на света.  Но въпреки че днес неостаряващият гений на балканската музика има всичко, за което някога е мечтал, то в миналото му има доста неприятни спомени и моменти, за които не обича да говори. Ето какво разкрива Брегович, чиито две Best Of шоута в пловдивския античен театър предстоят от 20.00 ч. на 26 и 28 септември. 
"През целия си живот имам страх от бедността. Това не е като когато си на улицата, но имаш леля, при която може да отидеш и да се нахраниш, или някой чичо, който да ти даде пари на заем. Това е война, а във войната за един ден можеш да загубиш всичко, което притежаваш" - признава балканското величие пред сръбските медии и допълва: "От дълго време се страхувам от бедността. Поглеждайки назад, купих твърде много неща именно заради този страх - преди войната имах къщи, апартаменти, автомобили… Сега вече не мисля толкова за себе си, но имам деца и същите страхове ме обземат заради тях". 
По отношение на четирите си дъщери легендарният изпълнител е категоричен, че ще направи и невъзможното, за да им осигури всичко, от което те се нуждаят: "Доста късно се сдобих с наследници. Затова и гледам да се трудя и грижа за тях повече, отколкото го правят младите родители. Бих искал да съм спокоен и да знам, че ако умра, те ще бъдат подсигурени", споделя музикантът, който още 16-годишен започва сам да се издържа като свири на китара по кръчмите, продава вестници и работи по строежите.
Билети за концертите на Горан Брегович и Оркестъра за сватби и погребения на цени от 40 до 60 лв. могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim в цялата страна, както и онлайн на eventim.bg.  Организатор e Moko Solution

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички