Vivaldi Metal Project със световна премиера в Пловдив


Vivaldi Metal Project със световна премиера в Пловдив

3708

Както MySound.bg вече писа, световният музикален форум Sound Оf Тhe Ages ще се състои за осма поредна година в Античния театър в Пловдив, а този път ще представи и новата си платформа "Открития".

След вълнуващите първи два дни: 21 септември със звездата на ИрландияИмелда Мей - кралицата на рокабили и джазирания блус и 22 септември с Майк Портной и неговата супергрупа виртуози - Sons Оf Apollo с оркестъра на Държавна опера Пловдив, организаторите "Тангра Мега Рок" обявиха и програмата за третия ден.

На 23 септември (неделя) на вековната сцена на Античния театър предстои световната премиера на шоуто Vivaldi Metal Project. Той е на италианския пианист, продуцент и композитор Джузепе Йампиери, по-популярен като Маестро Мистерия. Метъл феновете го познават като сесиен музикант в солови албуми на Брус Дикинсън от Iron Maiden, Роб Рок от Impellitteri и много други. Но голямото му приключение започва след това.

Както подсказва и името на проекта - амбицията на Мистерия е да представи безсмъртната музика на Вивалди с метъл китари, но и с вокали. През 2016 най-после излезе албумът на Vivaldi Metal Project - "The Four Seasons", за реализирането на който Маестрото успява да привлече много големи метъл музиканти от групи като Helloween, Testament, Symphony X, Angra, Within Temptation, Rage, Savatage, Soilwork и много други.

В записите участват над 130 музиканти, оркестър, струнен квартет и три хора от целия свят, а сред най-близките съучастници на главния мозък са и няколко българи.

Някои вече определят Vivaldi Metal Project като "Наследниците на Nightwish" не само защото плуват в бурните води на симфоничния метъл, но и заради връзката на българските музиканти в групата с първия учител по музика на финландските мегазвезди - Пламен Димов.

Последният е тясно свързан и с музикалната история на Пловдив, което се вписва чудесно и в духа на музикалния форум Sounds Of Ages 2018.

Проектът досега е имал само един концерт - при това акустичен - във Финландия през юли, а световната премиера на цялата електрическа сила на Vivaldi Metal Project ще бъде в Пловдив на 23 септември.  

Билети с цена 30 лв. - в системата на Eventim.bg, а в самия ден ще бъдат по 35 лв.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички