Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Концертът на Лидия Лънч в Първо студио на БНР е довечера


Концертът на Лидия Лънч в Първо студио на БНР е довечера

4372

Поради деня на национален траур за жертвите от катастрофата край Своге, концертът на нюйоркската ноу уейв легенда Лидия Лънч (на снимката) ще се проведе ден по-късно от обявеното, т.е. днес, вторник, 28 август, известиха организаторите на радиофестивала "Аларма Пънк Джаз" на БНР.

Началният час - 21.00, и мястото на действието - Първо студио на националното радио, остават същите. Настоящият състав на групата на Лидия Лънч включва барабаниста на Big Sexy NoiseЙън Уайт, познат на публиката и от британското пост-пънк трио Gallon Drunk, Иво Лоренц (китари) и Мартин Белан (кийборди). Програмата ще включва най-доброто от дърти олд рок-ен-рола на Big Sexy Noise, както и поетично-нойзерски ембиънт импровизации, такива, каквито само Лидия Лънч умее.

Вратите отварят точно в 21.00 ч. В 21.30 ч. преди хедлайнърите на сцената ще излезе супергрупата на Анна Бо (по паспорт Анна Бочева - б.р.). След изненадващaта си поява на сцената с Mental Architects преди няколко седмици, сякаш от само себе си стана ясно, че Анна Бо, която не сме гледали на сцена повече от десетилетие, една от най-самобитните и оригинални авторки в България на това, което Джон Лури би нарекъл просто "strange and beautiful music", e най-подходящият български артист, който да открие такъв знаменателен концерт. На сцената Анна Бо (глас, пиано, клавишни) ще излезе заедно с гост-музикантите Иван Шентов (Feedbacker, King Of Sorrow) – бас, Максим Стоименов (Mental Architects, Brond, Voyvoda) – барабани и Георги Малчев (който миналата година участва на "Аларма Пънк Джаз" и като част от Мрежата на Дамо Сузуки) – китари. На този концерт тя ще изсвири и някои съвсем нови песни, включени в предстоящото ѝ ЕР "Dark Days".

Видът на Анна по никакъв начин не издава това, което е, и това, с което се занимава. В края на миналия век често я виждахме из софийските клубове небрежно облечена, с почти задължителна раничка на гърба. Уж заблеяна и разсеяна, тя бе на всеки концерт и клубен купон, където звучи особена музика. Родена е в семейство на художник и пианистка и, както сама разказва, още много отдавна е било ясно, че ще тръгне или по единия или по другия път. Още преди да се научи да пише, започва да свири на пиано. И печели награди от фестивали - списъкът е дълъг и отегчителен, а историята странно напомня на разказ за детето-гений. Музиката  ѝ привидно е крайно разнородна: от работа за други групи - начало с метъла на Мортъл Римейнс, малко по-късно с авангарда на Емил Вълев от Виолетов генерал, зад клавирите на Арт Дженерейшън, D2, Остава, Блуба Лу и някогашната група Б-2, съставена от Дичо Христов (вокали, тогава екс-Рег Долс, днес бивш D2), Юри Божинов (бас) и Явор (барабани) като концертен гост.

Билети по 27 лв. има в системата на EpayGo и на касите на EasyPay в цялата страна. На входа на БНР ще са по 30 лв. Закупените пропуски за предварително обявената дата 27 август важат без презаверка. В случай, че новата дата не ви е удобна и искате да върнете своя билет, пишете на alarmapunkjazz@gmail.com, за да се уговорите как сумата да ви бъде възстановена.

Организаторите изказват съболезнования към близките на загиналите и благодарност към групите на Лидия Лънч и Анна Бо, както и на отделите "Комуникация" и "Международно сътрудничество" на БНР, благодарение на чиито бързи реакции, комбинативност и гъвкавост този толкова дългоочакван концерт ще се състои.

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/2070307816313679

Линк за билети: https://www.epay.bg/go/1476075583

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички