Погребаха Арета Франклин в златен ковчег и дизайнерски тоалети


Погребаха Арета Франклин в златен ковчег и дизайнерски тоалети

3813

Поклонението пред тленните останки на Арета Франклин започна в Детройт, а на него се стекоха хора от всички краища на САЩ - от Маями до Лас Вегас. Светът се сбогува с покойната Лейди Дей, която беше изпратена в последния си път точно като истинска кралица, коментират световните агенции. Нейното тяло беше положено в златен ковчег и облечено в тоалети, дело на едни от най-известните дизайнери. Сред присъстващите опечалени бяха редица световни знаменитости. Почит към певицата с неповторим глас отдаде и бившият американскт президент Бил Клинтън
На церемонията се откроиха и музикантите Стиви Уондър, Фейт Хил, Шака Кан, Дженифър Холидей, Ариана Гранде и синът на покойната - Едуард. Венци и букети бяха изпратени от Барбра Стрейзънд, Елтън Джон, Марая Кери. А пред църкавата бяха подредени 100 розови кадилака в знак на почит.  Както MySound.bg своевременно съобщи, Арета Франклин - една от най-продаваните певици за всички времена, почина на 76-годишна възраст на 16 август. Нейните албуми имат над 75 милиона продажби в света. Вокалистката с неповторим глас, известна като Кралицата на соул музиката, има 18 награди "Грами" и е  първата жена, включена в Залата на славата на рок-ен-рола. През 2005 година Франклин е отличена от тогавашния президент Джордж Буш с президентския Медал на свободата - най-високия  приз за американски гражданин. Списание "Ролинг Стоун" я обяви за най-великата певица в историята изобщо през 2005 г.. 
Хората преминаваха край ковчега със златни орнаменти, изложен в Музея на афро-американската история "Чарлз Райт" под звуцитe на госпъли, записани приживе от Арета Франклин. Ковчегът бе обсипан с рози от различен цвят. Феновете, дошли да се простят с незабравимата певица, триеха сълзи, прекръстваха се и й изпращаха целувки за сбогом.
Членът на управата на музея Кели Мейджър Грийн изтъкна, че целта на организаторите на поклонението била да пресъздадат обстановка, близка до църковната, тъй като именно от църквата е започнала кариерата на покойната.
Погребалната церемония на примата на соул музиката се проведе в петък в петдесятния Храм на великата божия милост в родния град на певицата Детройт.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички