Португалската група Fado Violado с романтичен концерт в Пловдив


Португалската група Fado Violado с романтичен концерт в Пловдив

3305

Португалската група Fado Violado, необичайно съчетаваща фадо и фламенко, родено от мечтите на певицата Ана Пинял и композитора и китарист Франсишку Алмейда, ще свири в пловдивдския античен театър от 20.00 ч. на 15 септември, събота. Организатор на събитието е "ДжаZZ Плюс".

Ана Пинял започва да пее в групата Boite Zuleika през 2002 г. Впоследствие заминава за Севиля да учи във фондацията Cristina Heeren. Именно там тя преоткрива фадото и разбира, че това е музиката, на която ще посвети живота си. По същото време Франсишку Алмейда отива в Севиля, за да изучава фламенко китара на същото място. Той е започнал своите сценични изяви на 15 годишна възраст, участвал е в различни формации, изучавал джаз китара и през 2006 г. се сблъсква за първи път с фламенко китарата, убеден, че трябва да се потопи в красотата на тази традиция. Затова и се отправя към Севиля, където се среща с Аня Пинял и двамата създават Fado Violado.
Първият албум на формацията "A Jangada da Pedra" ("Каменна плоча") по името на романа на Жозе Сарамагу – асоцииация с идеята на Сарамагу за отцепването на Иберийския полуостров от континента. Fado Violado свързва фадо и фламенко в една обща музика, като помага на хората по-добре да разберат и двете. В диска има както разцъфнали фадо класики, така и авторски песни. С този репертоар те ще се представят в Пловдив заедно с Даниел Да Силва - китара, Кристина Лопес - вокал и пляскане с ръце, Жоао Паолу Росаду - бас и Хуан де ла Фуенте – перкусия и със специалното участие на Елена Моралес - фламенко танц.
Билетите за концерта с цена 20 лв. и могат да бъдат закупени на касите на общината и в магазин "Мюзик център" в Пловдив, от eventim.bg и онлайн тук.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички