El Gran Combo за първи път в България


El Gran Combo за първи път в България

3368

Легендарната пуерториканска формация El Gran Combo ще гостува за първи път в България по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис".
Концертът на групата, която е  с 56-годишна успешна кариера, ще се състои в зала 1 на НДК на 4 октомври. Гостите започват своите музикални изяви за първи път в Сан Хуан през 1962 година, като много скоро стават най-известните салса изпълнители на острова.
Със своето магнетично присъствие, неповторимите си изпълнения и топлите латино ритми, Еl Gran Combo завладяват цяла Латинска Америка, Съединените щати, Европа, Япония, Австралия и Китай. За разлика от много групи, които се сформират и разпадат през 60-те и 70-те години на XX век, пуерториканците остават заедно и до днес. През своя творчески път El Gran Combo трансформира стила си от бугалу и меренге до танго, така че да се впише в развиващите се музикални тенденции на латино музиката. Докато наличието на по-млади певци и музиканти придава свежо звучене на 12- или 13-членната формация, то присъствието на някои от по-старите членове запазва харaктерния стил и затвърждава репутацията им на водеща световна латино група. Създател на El Gran Combo е композиторът и пианист Rafael Ethier. Въпреки своите 92 години, той продължава да е част от формацията и до днес. Той е единственият постоянен член на състава от нейното създаване до сега.  През 2012 El Gran Combo отпразнува своя 50-годишен юбилей и издаде албума "El Gran Combo 50 Aniversario Vol. 1". Музикантите са носители на награда Grammy в категория Best Tropical Album.  Хитовете "Un verano en Nueva York", "Eliminación de Feos", "Brujería", "La muerte", "Azuquita pa' el café" и "La fiesta de pilito" са само част от великолепното творчество, което пуерториканците от Сан Хуан създават по време на зашеметяващата си кариера.  Билетите за концерта на El Gran Combo са на цени от 40 до 90 лева и могат да бъдат закупени в мрежите на "Тикетпро" и "Ивентим", както и онлайн на www.ticketpro.bg и www.eventim.bg.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички