Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Meszecsinka с два концерта в България


Meszecsinka с два концерта в България

3858

Унгарската формация Meszecsinka (Месечинка) ще представи пред българската публика последния си диск, награден с престижната награда "Фонограм" (унгарското Grammy) за най-добър етно албум на 2018. Концертите са съответно в София на 14 септември и в Пловдив следващата вечер. Проектът и основателите му Емил Билярски и Аннамария Ола са добре познати на българската публика от многото си участия на клубната и фестивална сцена през последните години, включително и като хедлайнъри на традиционния "Беглика фест". Те напълниха Sofia Live Club в Деня на Българо-унгарското приятелство миналата година.

Психеделична, магична и опияняваща са само част от определенията, които публиката и критиката дават за музиката на унгарско-българската банда. Нейният последен албум "Awake In A Dream"е наречен от пресата "гениален", "world music албум на годината" и е горещо приет от публиката в различни страни. Най-престижното английско списание World Music пише със суперлативи за Месечинка: "Диви и необуздани, като саундтрак към рейва по повод края на вселената… Източноевропейски Kate Bush или Cocteau Twins… транс-атмосфери, напомнящи за The Orb и Ozric Tentacles с групата, излъчваща вълни от мощен саунд".

Балканското турне на формацията закрива летния сезон, през който тя свириха на големи фестивали в Португалия, Германия, Унгария и Русия. Българската публика ще чуе нови композиции, както и обработки на унгарски, испански, руски, цигански и български народни песни. Ще бъдат представени и композиции на български от соловия албум на Емил Билярски.
Софийският концерт на Meszecsinka е в клуб Studio5 на 14 септември от 22.00 ч., а пловдивският - в Bee Bop Cafе от 21.30 ч. следващия ден. Билети в предварителна продажба-  в сайта bilet.bg.
За Meszecsinka: Състав:  Аннамария Ола – вокал, саз,Емил Билярски – клавишни, китара,Арпад Вайдович – бас, контрабас,Давид Кроликовски – барабани, перкусии Meszecsinka е международен проект, базиран в Будапеща, сформиран от Аннамария Ола (вокал, флейта) и Емил Билярски (клавишни, китара) през 2009 година. Преди групата, Емил 15 години свири в психеделичната банда Korai Öröm, известна и в България, а Анамари е певицата на проекта Фокателеп - хедлайнър на "Беглика" 2012, получил суперлативни критики в българската преса. Съставът свири из цяла Европа, посетила е САЩ и Канада, снима клип на Червения площад и на българското Черноморие. Друг неин клип стига до шесто място в класацията на World Music Network (UK) и fRoots (UK).  Видео:  http://www.youtube.com/meszecsinka

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички