Феноменалните Dead Can Dance с нов албум за първи път в България


Феноменалните Dead Can Dance с нов албум за първи път в България

4151

Представял ли си си някога, че ще слушаш на живо музиката на Dead Can Dance и то под откритото небе на Античния театър в Пловдив? При това - чисто нови пиеси на култовото дуо? Именно такава магия предстои по време на първия концерт на  Лиза Джерард и Брендън Пери в България. Както е известно, той ще се състои в Пловдив на 30 юни. Прочутият тандем, който пристига у нас по покана на EventEase, ще представи не само най-значимото от творчеството си дотук, но и парчета от своя актуален диск "Dionysus", чиято премиера се състоя в каталога на PIAS Recordings този месец.
Гъделичкащо сетивата съчетание от класически етно и електронни ритми, зашеметяващ бийт, неподражаем ритъм и, разбира се, меките и мелодични вокали на Лиза Джерард и Брендън Пери ще ни покажат как с привидна лекота и неизмерим талант се създава магията на музиката. Концертът е част от световното турне на групата "A Celebration- Life & Works 1980 – 2019".
Историята около създаването на "Dionysus" започва с възхищението на Брендън Пери от отдавна установените пролетни и реколтни фестивали, произхождащи от дионисиeвите религиозни практики в цяла Европа. Така се появява идеята за албума, който представя седем различни аспекта на мита за Дионис и култът към него. В основата си той е ключът към разбирането на най-новия опус на знаменитата формация - празник не само на човечеството, но и на работата на човечеството в симбиоза с природата.
Билети може да намерите в мрежата Ticketportal.bg, както и в магазин "На тъмно", книжарници Booktrading, НДК и бензиностанции OMV в цялата страна. Следете събитието на: https://www.facebook.com/events/269103333726258/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички