Гръцки DIY пост-пънк и авангард от Тексас ще люлеят София


Гръцки DIY пост-пънк и авангард от Тексас ще люлеят София

4046

Гръцките DIY пост-пънк формации Chain Cult  и Skotodini (Σκοτοδινη) и  Attic Ted - авангарен проект от Тексас, ще гостуват в столичното свободно пространство на Фабрика Автономия от 20.00 ч. на 25 септември.  Времето в Гърция обикновено е доста топло, но хората от тамошната ъндърграунд сцена са влюбени в студеното дарк уейв, синт, пост-пънк и изобщо мрачно звучене. В последните години сцената в Гърция е в изключителен подем и все повече банди от южната ни съседка започнаха да изнасят концерти и у нас. Този път две от най-дейните гръцки пост-пънк банди започват своето европейско турне от София, като само тук към тях се присъединява тексасткият авангарден хахо Attic Ted.
Триото Chain Cult съществува едва от около година, но вече успя да се наложи като име сред младата кръв на международната DIY пънк сцена. Членовете на бандата са активни в Гърция от дълго време - организират концерти, участват в скуоти, колективи и DIY пространства. В Chain Cult за първи път музикантите имат възможност да изразят себе си чрез пост-пънк, един от любимите им стилове. Те обаче искат да го направят по пънкарския и радио-неслушаем начин. Което означава мрачни и дистопични текстове, описващи задънени улици в личен и обществени притеснения в политически план. Освен това бандата обича да свири на независими места, които дават възможност на хората да изразят себе си като социални и политически индивиди. А това ги прави наистина добре дошли във Фабрика Автономия. До сега имат издадено демо и чисто ново EP от това лято.
Група Skotodini (Σκοτοδινη) идва от красивия, но доста изолиран град Йоанина в западната част на Гърция. Той не се слави с традиции в гръцката DIY сцена, обаче тези младежи успяха да върнат града на пънк картата и да го превърнат в задължителна спирка за много банди, които минават на турне през родината им. Членовете на състава имат собствено студио и репетиционна в голям скуот, където живеят и организират концерти. Skotodini, заедно със своите приятели от сцената, обикновено правят абсолютно всичко сами и имат невероятен ентусиазъм да творят без почивка, което се отразява на техния уникален мрачен пост-пънк и ню уейв с женски вокали. До сега имат два албума, записани и миксирани от членовете на бандата, давайки платформа за мелодии и послания, които са много специални за нас, подчертават организаторите.
Към двете гръцки пост-пънк банди се присъединява и американският авангарден проект Attic Ted. Създаден в  сърцето на Тексас, той звучи като нищо, което бихте свързали със свирепия имидж на точно този американски щат. Изкуство на Attic Ted се гърчи в биполярна комбинация от театър и singer-songwriter музика, с привкус на поп, пънк уейв и аутсайдър готик. Неговите концерти са еклектична смес от звук, театър и наратив - на границата между гротеската и комедията. Това не е първата му изява в България, но с чисто нови маски и реквизит, този път неговото шоу обещава да бъде още по-авангардно и шокиращо. Съвсем в традицията на DIY пънка, входът за концерта е препоръчително дарение.
Фабрика Автономия е на "Тотлебен".

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички