TAM през новия сезон


TAM през новия сезон

4100

Освен важен национален празник, 22 септември е и начална дата на програмата от разнообразни събития на български и международни артисти, които сдружение "ВТ Ивентс" и пространство за култура и социални инициативи "ТАМ" организират във Велико Търново в периода септември 2018 - април 2019.

В събота новият сезон ще бъде открит от нюйоркската банда Sky White Tiger. Неин създател е бруклинският фронтмен и продуцент Louis Schwadron. Бивш член на The Polyphonic Spree и групата на Rufus Wainwright, той е изпълнявал и записвал като мултиинструменталист с Radiohead, David Bowie, Elton John, Sufjan Stevens, Grizzly Bear, The National, St. Vincent и много други. Още същата вечер в рамките на "1 m 2 изкуство" ще бъде открита изложба на Деница Милушева. "1m2 изкуство" е проект на куратора Мартина Йорданова и включва представяне на артисти от съвременната българска и международна сцена в рамките на пространство с големина от 1 кв.м. Вдъхновено от концепцията за White Сube (Бял куб), проектът дава възможност на млади и утвърдени автори да покажат свои творби в нестандартнa изложбена среда. Проектът е подкрепен по програма "Изкуство и култура" към община Велико Търново.

В първия ден на новата седмица - на 24 септември, от 20.00 часа ще бъде прожектирана селекция късометражно кино, подбрано от Кинематограф.бг. Събитието ще бъде ежемесечен акцент в тазгодишната програма и ще запознае киноманите със специално подбрани за Велико Търново филми от световното късо кино.

Театралната постановка "Малдорор по Лотреамон" на режисьорката Ани Васева ще гостува на "ТАМ" от 20.00 ч. на 25 септември. Актьор в представлението е Леонид Йовчев, а ролята му донася награда "Икар" за водеща мъжка роля през 2016 г. Ако искате да не пропуснете това невероятно изживяване, си запазете билет възможно най-бързо - местата са ограничени, препоръчват организаторите.

Кинг Аишоба от Болгатанга Сити - Кралят на музиката за колого (двуструнна ганайска китара) и неговият добър приятел Аюуне Суле от Кумаси ще свирят за първи път на търновска територия по покана на "ТАМ" и радиофестивала "Аларма Пънк Джаз" на БНР, който тази година става на 10 години. Събитието е от 21.00 ч. на 26 септември. След концерта – танци до зори с музика от Гана, Мали, Буркина Фасо, Сенегал, ЮАР, Танзания, Реюнион, Ангола, Нигерия, Етиопия и Кабо Верде, селектирана от "Аларма Пънк Джаз".

От 18.00 часа в четвъртък, 27 септември, американският режисьор Реймънд Стиърс, който от години живее в стражишкото село Ново градище, ще инсталира истински лентов кинопрожектор в пространството на бара. За магията на аналоговото кино ще научим лично от него и ще видим прожекция на подбрани български и американски ленти. По-късно вечерта концерт ще изнесе дуото Ross'n Lorina. 27-ми е и рождената дата на Реймънд Стиърс и всички са поканени да празнуват.

На 28 септември от 18.00 часа "ТАМ" ще се превърне територия за деца между 2-ри и 5-ти клас, които проявяват интерес към рисуването, анимацията и необятното мечтаене. Свет от детска школа по анимация Start Up ще им разкаже за започващия от октомври курс, който ще научи децата на много интересни похвати от stop motion анимацията. Крайният резултат е създаването на собствен късометражен анимационен филм, който ще включва рисуване, скулптура и моделиране, изрязване, музика, аудио-визуален дизайн, работа с анимационен софтуер, декориране и още много забавления.

Неделя, в 20.00 часа, софийското пространство за съвременно изкуство Æther и "TAM" канят на първото им съвместно събитие, на което ще представят Specimens. Това е проект на лондонския продуцент на ембиънт/дрон Алекс Айвс (на снимката). Неговите изпълнения на живо включват деликатно аранжирани цикли от касетни ленти, синтезаторни наслагвания и полеви записи. Издавал е музика за лейбъли като базирания в Амстердам Shimmering Moods и A Giant Fern в Лийдс. На път е да издаде ново LP към лейбъла SVS Recordings.

Така започва новият сезон на "ТАМ". Очаквайте през октомври представянето на нова карта на Велико Търново, запознаване с добри практики от Гърция и Румъния за опазване на културно историческо наследство, музикални артисти от Китай и Камбоджа, срещи с автори от програмата на Литературен фестивал Русе 2018 и още много други интересни събития.

Програмата може да следите на: https://www.facebook.com/TAMVELIKOTARNOVO/.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички