Оле Фестивал 3 ни запознава с новата латино музика


Оле Фестивал 3 ни запознава с новата латино музика

3315

Трететото издание на "Оле Фестивал!" (¡Olé Festival!) за нова музика от Испания и Латинска Америка ще се проведе в Sofia Live Club с начален час 20.00 на 11, 18 и 24 октомври.

Организаторът - институт "Сервантес" в сътрудничество с "Джаз Плюс концерти", обещава нов прочит на традиционната испанска и латиноамериканска музика с първокласни изпълнители с търсещ дух. Събитието  отново предлага и богата съпътстваща програма с най-нови испански документални филми, посветени на музиката и танца.  Прожекциите са в Дома на киното на 7, 8 и 9 октомври.

 Концертна програма 

11 октомври /Aнтония Серано и Антонио Санчес/  фламенко джаз.

Незабравим спектакъл в памет на легендарния фламенко китарист Пако де Лусия, представен от Антонио Серано (хармоника) и Антонио Санчес (китара) - най-изявените музиканти от неговия последeн септет. С големия китарист ги свързват години споделен опит, много музика и преживявания. Концертът в София ще представи емблематични теми, свирени приживе с Пако де Лусия, както и композиции, вдъхновени от личността на гениалния китарист и свързани с документалния филм "Пако де Лусия: търсенето", реж. Франсиско Санчес (награда "Гоя" за най-добър документален филм 2015). Лентата е включена в съпътстващата програма на "Оле Фестивал!".

18 oктомври/ Мария Торо/ фламенко и бразилски повей. 

Флейтистката Мария Торо композира музиката си, като я съчетава с елементи от държавата, в която твори. В последните пет години изнася концерти в Испания, Швейцария, САЩ и Бразилия, държави, в които живее.  В София тя ще представи първия си албум "A Contraluz" (2014), композиран в Швейцария, звучал в различни европейски градове и записан в Ню Йорк (2017). В Бразилия, докато представя първия си диск, композира своя втори проект "Araras" (2018). Тръгвайки от фламенкото и израствайки в джаза, Мария Торо чертае пътя на своя собствен музикален език. Постоянните ѝ пътувания ѝ позволяват да се вдъхновява от музиканти в различни точки по света. Независимо дали свири с големи европейски музиканти или е на джаз сцената в Ню Йорк или Бразилия, за проектите ѝ е характерно едно - неподправената флейта. Много музикална, разпознаваема още от първата изсвирена нота, Мария успява да съчетае таланта си да композира с изключителни аранжименти и качествен музикален продукт. Независимо с кого излиза на сцената, тя носи своя почерк и за нея изцяло важи - музиката не познава граници.

24 октомври/ Куентин Гас и Лос Сингарос/ психеделик фламенко рок. 

Психеделик рок група от Севиля. Музикантите канят българската публика на разходка из сухите южни испански земи, в полет към многоцветните небеса на психеделията. Критиката определя албума им "Caravana" като едно от най-интересните музикални предложения на годината. Рокаджиите обещават силно преживяване с техния психеделичен фламенко рок и приканват да полетим във времето.

Филмовата програма на събитието представя известната документална лента на режисьора Франсиско Санчес "Пако де Лусия: търсенето" (награда "Гоя" за най-добър документален филм 2015) за живота на великия китарист, починал преди да приключването на продукцията. Очаквайте и два филма за две силни жени – единият за съдбата на фламенко танцьорка, а другият за хореографията и разчупването на клишетата в традиционния танц. Интересна история на един испански музикант ще ни отведе до Сенегал, за да се смесим с африканските ритми в Казаманс. Блестяща операторска работа и безупречен монтаж на филмите предават шеметното и въздействащо усещане на творческия процес в чист вид.

Билети - ТУК

Фестивален пропуск за трите концерта:
– 60 лв. със запазени места (спестявате 15 лв.) / 50 лв. за група от 5 и повече души (спестявате 25 лв.)
– 50 лв. правостоящи (спестявате 10 лв.) / 42 лв. за група от 5 и повече души (спестявате 18 лв.)

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички