Viva Italia! Да живее България!


Viva Italia! Да живее България!

3754

Софийската филхармония и Националният филхармоничен хор ще представят концерт, посветен на големите революционери Джузепе Гарибалди и Капитан Петко войвода.

Събитието е в столичната зала "България" от 19.00 ч. на 5 октомври. В програмата са включени произведения на някои от най-популярните италиански и български композитори, сред които Верди, Белини, Доницети, Росини, Пучини, Панчо Владигеров, Любомир Пипков, Марин Големинов, Петко Стайнов, италиански канцонети и български фолклор. Триумфалният марш из "Аида" на Верди, интермецо из "Селска чест" на Маскани, ръченица из "Тракийски танци" на Петко Стайнов, "Нестинарско хоро" на Големинов и други обичани произведения ще обрисуват духа на епохата, родила големите герои.

Диригент ще бъде Славил Димитров, който специално за този концерт е написал и кантатата "Капитан Петко войвода".

"Музиката се подчинява на народната песен за революционера. Не е случайно и началото на произведението, парафраза на любимата песен на "Командирина" - химна на Родопа планина "Руфинка болна легнала". Без да се променя нито една нота от първоизточниците, развитието в произведението се стреми да моделира ново звучене на добре познатите песни", споделя авторът и обещава концерт-наслада както за традиционната публика, така и за неизкушените от класическата музика слушатели.

Билетите са на цени от 12, 15, 18, 20 и 25 лева и могат да се закупят от касата на зала "България", "Ивентим", "Ипей" и "Тикетсбг".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички