Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

The Three Tremors и Rampart в София - въздух с вкус на метал


The Three Tremors и Rampart в София - въздух с вкус на метал

4031

"Въздух с вкус на метал" не е само припев на хеви класика от 80-те, не е просто фраза, загнездила се в съзнанието ми седмици наред.

Въздух с вкус на метал - такъв е вкусът на въздуха, който дишам. Всеки ден. Но тази понеделнишка вечер усещането за метален вкус в устата е още по-наситено. Тананикам си именно "Гладиатор" на Импулс, докато крача към столичния клуб Live & Loud, където, мисля си, ще се влезе трудно, защото ще е претъпкано. Да, обаче не съвсем. The Three Tremors – проект на трима певци – гиганти в хеви метъла, както ми става ясно с пристигането на място, явно не вълнува иначе широката метъл общност в България.

Извинете, всъщност това си е група, а не проект. Tim "The Ripper" Owens (екс-Judas Priest, екс-Iced Earth, екс- Yngwie J. Malmsteen, Dio Disciples, Charred Walls Оf Тhe Damned и много други), Harry "The Tyrant" Conklin (Jag Panzer, Satan's Host, Titan Force, екс-Riot V) и Sean "The Hell Destroyer" Peck (Cage, Death Dealer, Denner/Shermann, Warrior) са дошли в София, за да представят на живо целия си дебютен албум като отбор. Към листата с песни от "The Three Tremors", каквото е заглавието на изданието, ще добавят и хеви метъл класики и така, дет се вика, сет листът им ще изглежда като best of на хеви химните. Или нещо такова. Да не преувеличаваме, но наистина им се получава и то с лекота. Има моменти, в които пеят по един, обаче на повечето парчета си делят вокалните партии. Усеща се тук-там леко отстъпване – пускат се напред един друг, без опити някой от тях да доминира. Така де, не са там да се надвикват, както се казва. Всеки от тя е доказан певец, опитен фронтмен и музикант професионалист със завидна дискография. Тогава защо им е да се мерят.

Хари, както Тим, а и Шон – и тримата се стараят, приемат ангажимента си сериозно и вероятно си казват: "мамка му, това е истинско". Така е – истинско е. Настръхваш повече и повече с всяка следваща песен, ако не и да си седиш все наежен. Ами как по друг начин да си в компанията на тези големи гласове, така конфигурирани и пуснати на воля в уютната и интимна обстановка на Live & Loud.

И макар Хари Тиранинът в бързината да окачествява мястото, където е пял в София предния път, но с титулярната си банда Jag Panzer като "едно мазе", и да прави физиономии за това колко хора са присъствали на шоуто тогава, няма да му се мръщя, нито ще му обяснявам колко ми е струвало удоволствието този концерт да го има. Той е исторически и на който му пука, помни датата 8 ноември 2005 г.

Инак моята крехка натура на идеалист едва успява да задържи силно стиснатия си юмрук, прилепен до тила. Все тая, де - на нас ни е важно как пее, а не дали е добре възпитан, ха-ха... Суетата е за позьорите, не за нас. Докато ние още препускаме в надпревара с тленността си, нашият скъп приятел, колега и събрат метълист Адриан Лазаровски вече 3 години почива... Неговото име му се чува тези дни, на 1 октомври се навършиха 3 години от смъртта му, а споменът за вълнението, изписано на лицето при срещата му именно с Jag Panzer преди 13 години, на която бях личен свидетел, е повече от ярък... Смъртта ще повали всички ни, но има неща, по-силни от нея. Изкуството например. То побеждава и нея.

А въпросът си е все един и същ - дошло ли е времето... Време, за което се пее в една емблематична българска класика, към която ни връщат Rampart  - съпорт групата на концерта. Това е "Градът" на Ер Малък... Имаме чудесна подгрявка на шоуто в тяхно лице със стегнат сет от авторски песни, разбира се, и този кавър за край. Което ми напомня, че пак ще чуем песента на живо, но в изпълнение на Ювиги (ако предполагам правилно) с участието на Любомир Малковски от Ер Малък на партито по повод 11-годишнината на колегите от "Метъл Хангар 18". То ще е в Live & Loud на 23 ноември.

И така, следващият път, когато има такова събитие, не казвайте "следващия път"...

Защото ще бъде късно.

Снимки на Албена Цолова - Бета - в секцията "Галерия"

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички