Фотоасът на БНР Ани Петрова открива с джаз изложба Жълтите павета


Фотоасът на БНР Ани Петрова открива с джаз изложба Жълтите павета

4372

Всяко по-значимо и уважаващо себе си събитие не минава без своя "подгряваща" част, която тематично да въведе публиката и да даде емоционален камертон на нейните сетива за предстоящата атмосфера.

Поредната изложба на Ани Петрова - фотограф на БНР, ще настрои джаз ценителите на вълна фестивала "Жълтите павета". Както MySound.bg вече огласи, петото юбилейно издание на меломанското събитие, организирано по традиция от знаковия Теодосий Спасов, ще се състои в столичния театър "Българска армия" на 5 и 6 октомври, а тази година за първи път ще гостува и в Габрово.

Творбите на Ани Петрова ще "свирят и пеят" джаз в клуб "Максим" към театъра от 4 до 6 октомври. Ще бъдат представени портрети и моменти от различни концерти, джем-сешъни и изпълнители - български и чуждестранни, селектирани от неизброимите снимки, направени от нея в 20-годишната ѝ практика. Камелия Тодорова, Хилда Казасян, Стунджи, Пати Остин, Патрисия Каас, Чайна Моузес (на снимката) … са само малка част от артистичната експозиция.     
     
"Човек, когато си обича работата, някак си му се получават нещата", сподели фотографката в ефира на БНР, където също снима и така "дава лица" на гласовете на Националното радио. Тя обича да документира лица, емоции, хората на изкуството. С голямо удоволствие снима и концерти. Сред любимите ѝ сцени е джаз фестивалът в Банско, който не минава без нея в последните 6 години. Понякога е с обектива на горещия фронт и за MySound.bg.

Ани Петрова е завършила фотография в Техникума по полиграфия и фотография в София, а също така и инженерната специалност "Комплексна механизация и поточни линии в строителството" в Техническия университет, София. Започва да работи като фотограф на свободна практика за различни организации в Плевен и София, а след това дълги години се изявява на страниците на вестниците "Новинар" и "Поглед". Има многобройни участия в общи и самостоятелни изложби, акценти сред които са "Жени фоторепортери" в "Клуб на фоторепортера", София, "Ани и приятели", "Арт36 и приятели", "Да си спомним за Георги Трифонов", "Лицата на Тунис" и "Да нарисуваш художник" в столичната галерия "Арт36".
    
Носителка е на наградата за фотожурналистика "Черноризец Храбър" (2011).

Част е от управителния съвет на Асоциацията на професионалните фотографи (АПФ).

Още - на:

https://www.facebook.com/ani.petrova

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички