Sofia Vinyl Fest 2018 събира търговци на плочи от цялата страна


Sofia Vinyl Fest 2018 събира търговци на плочи от цялата страна

3831

Първото издание на Sofia Vinyl Fest ще събере повече от десет търговци на грамофонни плочи от цялата страна, както и истински колекционери и любители на стария аналогов звук.

Базарът на винилите ще се състои на терасата в галерия "Сердика" на Женския пазар от 10.00 до 18.00 часа тази събота, 6 октомври. Инициативата на общинското дружество "Пазари Възраждане" ЕАД и столичния клуб "Терминал 1" е с вход свободен.

"Организираме това събитие, за да покажем, че на територията на Женски пазар могат да се случва и друг тип търговия, която да акцентира върху обмяната на знания и опит, да събере страстни колекционери на винили с обикновени любители и да ни помогне да не забравяме важните духовни ценности като музиката. Радвам се, че ще бъдем домакин на този своеобразен базар на грамофонната плоча и сме амбицирани заедно с партньорите ни от клуб "Терминал 1" да го превърнем в традиционен", каза Драгомир Димитров, изпълнителен директор на "Пазари Възраждане" ЕАД.

Приятната музика по време на 8-часовия търговски маратон ще осигуряват със сетовете си четирима от най-страстните почитатели на стария аналогов звук – пловдивският диджей и колекционер Skill, варненецът DJ Mad Bear и софийските селектори Lazy Face и Rood.

Очакват се и истински колекционери на грамофонни плочи, сред които Елен Герджиков, председател на столичния общински съвет, и Богдан Томов, известният поп певец и композитор. Друг страстен почитател на винилите е и журналистът от Дарик радио и меломан Петър Севов. Колекционерите ще покажат както своята най-любима плоча от колекцията си, така и най-ценната.

"Пазари Възраждане" ЕАД е 100% общинско дружество, създадено през 1999 г. Стопанисва два от най-старите и престижни софийски градски пазари – Женския пазар и пазар "Димитър Петков". От 2016 г. дружеството стопанисва и предгаровия площад "Ротонда", намиращ се пред Централната жп гара.

Основна мисия в политиката и развитието на дружеството е стопанисването, развиването и облагородяването на градската среда на пазарните площадки, които управлява, както и създаването на привлекателна градска и търговска среда, която да превърне пазарите в притегателен център за търговия и социални контакти.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички