Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

A New Dawn Ending на Ancient Bards в Картини от една изложба

13.10.2018   MySound.bg
Обложката на A New Dawn Ending
Италианската симфоник пауър метъл група Ancient Bards прави силно впечатление с високото ниво на музициране, съчетано с включването на пълномащабен оркестър и хорове, и с гласовите възможности на певицата Sara Squadrani.

В "Картини от една изложба" вече бяха представени първите две части от тяхната "Black Crystal Sword Saga", или "Сага за Черния кристален меч", замислена от пианиста Daniele Mazza, който е автор на текста и музиката. Интересното е, че самият той не изпитва влечение към фентъзи романите, но с удоволствие чете скандинавски епос, най-вече финският "Калевала", гледа фентъзи филми и играе компютърните игри "Final Fantasy".

Ето за какво става дума в тази сага, така, както я представя Daniele:

"Историята, която ще ви разкажа, се случила отдавна в далечна страна. Но още не е време да научите как е възникнала... До онзи момент Последният свят изглеждал обгърнат от вечен мир, но нищо не е вечно... Sendor, върховният черен магьосник, узнал за съществуването на тайнствен меч, който давал на притежателя си Абсолютна власт: безсмъртие, невероятна сила и знания за цялото магическо изкуство. Никой не знаел за този меч освен четирима крале от четирите краища на света. Мечът бил скрит в тъмна пещера в Ноланд, под покрова на тъмнината, и заключен на скришно място, което можело да се отключи само ако четирите оръжия на четиримата крале бъдат извадени пред него. Съществуването на меча било пазено в тайна поради огромната му мощ.

Ето така започва историята на черния кристален меч, който бил откраднат от злодея Sendor. Тогава се появил героят Dorus, наел се да събере четиримата крале за да потърсят спасение от злия магьосник и да възстановят мира. Оказва се обаче, че Dorus всъщност ги е повел към капан: той самият е мъртвороден син на Sendor и кралица Shena, когото магьосникът върнал към живот с помощта на черна магия. Цената на това обаче била липсата на душа у Dorus и именно заради това Sendor иска да завладее черния кристален меч – за да може с неговата мощ да съедини Dorus с душата му. След поредица епични битки и поврати Dorus и Sendor са убити, но се оказва, че тъмният демон се е събудил и ни очаква голяма беда…"     
 
Албумът "A New Dawn Ending", или "Краят на Новата зора" - заключителна част от сагата за черния кристален меч, записан с два хора, струнен оркестър и солисти, сред които е Fabio Lione (Rhapsody Of Fire, Angra), ще прозвучи в предаването "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 13 октомври, този път след новините в 19.00 ч.


1724
100%
 

Април ´20


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930