Четири групи ще участват в първото издание на Boro Fest


Четири групи ще участват в първото издание на Boro Fest

4011

Първото издание на Boro Fest в памет на Боро Бродник, вокалист на Upyr и Melekh, ще се проведе в малката зала на столичния клуб Mixtape 5 на 4 ноември, неделя.
 Посветено на идеята да пази името на Боро живо, желанието на организаторите е да обвържат събитието с помощ за благородна кауза, която да му придаде още повече стойност и значимост. Те избраха приходите от първия Boro Fest да бъдат предоставени на социалната организация "Надежда за малките", която обгрижва изоставени деца на възраст от 0 до 3 г. в условия, максимално близки до семейните. В Малките къщи на организацията бебенцата се отглеждат в топлина, уют и човешка обич, докато получат шанс за свой истински дом, вместо участта да попаднат в институции.  Идеята и организацията на Boro Fest са дело на членовете на Upyr и приятелски кръг от съмишленици. Те поканиха за първото издание на феста 4 групи, всяка от които е свързана дълбоко и лично с Боро Бродник и Upyr. Ето как, по техните собствени думи:
King Оf Sorrow е най-младата група в лайн-ъпа, чийто членове обаче не са никак непознати. Един от тях е Ангел Симитчиев (вокали), който беше за кратко член на Upyr  в началото на съществуването на бандата. Въпреки че тогава не успяхме да намерим общ музикален език, Ангел винаги е бил близък на групата и я е подкрепял многократно, припомнят момчетата. Them Frequencies е една от първите банди, които ни подадоха ръка и с които сме делили сцена. Другата причина за тяхното присъствие се нарича Дидо Пешев - креативната движеща сила на бандата, който е замесен и в безброй други артистични начинания. Приятелството между Дидо и Боро датира още от гимназиалните години и затова решихме, че те трябва да са част от феста. Obsidian Sea - групата, с която сме свирили най-често. Едни от най-запомнящите се лайвове на Upyr са именно с приятелите ни от дуум триото. Двете банди са извървели дълъг път заедно и решихме за пореден път да споделим специалния момент с тях. Redound е една от най-тежките банди и едно от най-големите имена в родния хардкор ъндърграунд. Те имаха голямото желание да направят лайв с Upyr, но винаги изникваше нещо, което да попречи на подобен концерт да се случи. След това, за съжаление, вече стана късно, но сега имаме добър повод да осъществим замисъла. 

С тези чудесни банди в списъка и страхотната кауза, която подкрепя, първото издание на Boro Fest обещава да постави началото на истинска традиция, почитаща човека и артиста Боро Бродник по най-добрия начин. Нека всички, които се чувстват близки до уникалната му личност, се присъединят към ритуала в негова чест. Билетите на стойност 10 лв. ще се продават само на входа, в деня на събитието, като цялата сума от продажбата ще бъде дарена за каузата. Дотогава, или ако нямате възможност да присъствате, може да я подкрепите и вие с дарение на банковата сметка на "Надежда за малките": Уникредит Булбанк / Титуляр: Фондация "Надежда за малките"BIC: UNCRBGSFBGN IBAN: BG30UNCR70001522296287 или SMS на стойност 1 лв.: DMS MALKITE 1777

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички