Балканджи и Khanъ с общ концерт


Балканджи и Khanъ с общ концерт

3689

BGTSC представя: Живата легенда на родната фолк-рок сцена Балканджи със специални гости Khanъ.  Събитието ще се състои в столичния клуб Mixtape 5 от 19.00 ч. на 8 ноември.
Балканджи е основана през есента на 1999 година и от тогава до сега е печелила конкурси за авторска песен, делила е сцени с имена като Култур шок и Haggard, участвала е в  знакови фестивали, сред които Spirit Of Bоurgas и Wrong Fest, разпродаде концерти в "О!Шипка" и Mixtape 5. Група, съхранила спомените за стари времена, но живееща добре с тях и днес. Издаденият през 2002 година дебютен албум "Пробуждане" има продадени над 1 500 копия към днешна дата. През 2003 година излиза компилацията "Звездица" със записи от концертни изпълнения, както и едноименната песен -предвестник на следващия диск. Както MySound.bg писа, в края на 2008-а бе премиерата на "Змей" - дългоочакваният албум с 11 парчета. През следващите години групата се концентрира върху активна концертна дейност и после от един път почти изчезва...
Формацията се завърна преди две години с голям и напълно разпродаден концерт, както и с  новите песни "Камене", "Бела девойка" и "Дириндака дака". Последваха радиоучастия, още един разпродадено участие и усилена работа по възраждането на групата – нова визия, нов видеоклип, нова музика. 
Khanъ (Кан) е създадена през 2009 година и досега е сред най-активните родни групи. Основната идея на  проекта е да съчетава тежък и модерен метъл с български фолклорни мотиви, което самите музканти определят като фолккор (folkcore). В дискографията на групата са ЕР-то "Правда" (2015) и албумът "Знамение" (2016), които утвърждават Khanъ като водеща банда в българския ъндърграунд. Участията на групата се характеризират с огромна доза енергия и атмосфера, обединяваща почитатели на различни музикални стилове и субкултури. Редовно пред сцената се извива хоро, което засвидетелства чара на тази музика.
Предстои изключителна вечер, в която завладяващите ритми на родния фолклор ще звучат примесени с класически рок и модерен метъл. Събитие, по време на което спиращите дъха хорови многогласия и мелодии на кавал, гъдулка и тамбура ще са неизменна част от този народен празник, поясняват организаторите. 
Билети - онлайн и в мрежата на "Ивентим", а някои от местата, на които могат да бъдат намерени, са бензиностанции OMV, Technopolis, "Български пощи", Orange, Usit Colours, магазин "Яко", магазини "На тъмно", Office 1 Superstore, билетна каса на Eventim на улица "6-ти септември" в София, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината.
*Клубът не работи с резервации**Политика за достъп на непълнолетни тук***Гардероб - пътване за употреба тук

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички