Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Легендарната джаз група The Manhattan Transfer с нов албум у нас


Легендарната джаз група The Manhattan Transfer с нов албум у нас

5023

Своя чисто нов албум - "The Junction", ще представи у нас легендарната вокална джаз група The Manhattan Transfer. Както е известно, американският квартет ще пее в столичната зала "България" от 20.00 ч. на 12 ноември, понеделник. Започвайки с първите си изпълнения в началото на 70-те години на миналия век, вокалистите се превръщат в крайъгълни камъни на съвременната джазова и популярна музика. Основана от Тим Хаузър през 1969 г., във формацията са още Алън Пол, Джанис Сийгъл и Лорън Мейс  - до 1972 г. Черил Бентайн се присъединява към тях през 1979 г., след като Лорън претърпява инцидент и напуска. Известна със своята невероятна хармония и гласова гъвкавост, включваща поп, джаз, ар-ен-би, рок-ен-рол, суинг, симфонична и акапелна музика, групата подписва договор с  легендарния Ахмед Ертегюн, шеф на Atlantic Records. Дебютира с едноименния си албум през 1975 г. Макар започнала като ъндърграунд банда в Ню Йорк, Манхатън Трансфер печели международна популярност, когато "Chanson D'Amour" от тавата "Coming Out"(1976) става № 1 в Европа. През над четирите десетилетия на звездна кариера, групата печели награди "Грами", оглавява класациите на "Даунбийт" и "Плейбой" и покорява сърцата на милиони фенове по цял свят.
Националният музикален съвет на САЩ връчи своите американски награди "Орел" на 35-та годишнина на джаз легендите Чик Кърия и Манхатън Трансфер в Нешвил на 28 юни тази година. Отличията се връчват всяка година като признание за дългосрочния принос към американската музикална култура, на наследството, значението на музикалното образование и вдъхновение за всички деца и необходимостта от защита на правата на творците както на местно ниво, така и в световен мащаб. "На тазгодишното събитие ние почитаме артистите, които внасят живот и въображение в един от най-почитаните и ценни музикални жанрове в страната - казва Дейвид Сандърс, директор на Националния музикален съвет на САЩ - Дошло е време да отбележим творчеството и наследството, което получихме от Чък Къриа и всички членове на The Manhattan Transfer. Всеки от тях е достигнал изключителен стандарт за непрекъснат принос към американската музикална култура и наследство и ще служи като наставник и модел на подражание за амбициозните джаз артисти през идните години".
Един от съавторите на "The Junction", който се вдъхновява от класиката "Tuxedo Junction" (1975) на Глен Милър, е новият член на състава, басистът Trist Curless, който се  присъединява официално след смъртта на Хаузър в края на 2014 г. Приветствайки на сцената Curless, певците придават нови динамични и свежи идеи  на легендарното си звучене, като умело включват неговия нисък гласов диапазон във вече добре познатата тяхна комбинация. Албумът "The Junction", посветен на Хаузър, е продуциран от друг основен вокалист - петкратния носител на "Грами" Мервин Уорън, известен филмов композитор, аранжор и продуцент. Той е един от основателите на легендарната госпъл и ритъм-ен-блус формация Take 6. В  допълнение към сложните си вокални аранжименти, той композира и първия сингъл от диска - емоционалната балада "Sometimes I Do". 
Известни със своите грандиозни репрезентации на класиките "Java Jive", "Birdland", "Момчето от Ню Йорк", "Twilight Zone", "Nightingale Sang In Berkeley Square" и "Route 66", музикантите издават един от най-успешните си албуми "The Offbeat Of Avenues" (1991), в който сред кавърите са включени и авторски пиеси. В много отношения, при "The Junction" е използван същият подход - като членовете на групата са съавтори на изпълненията. 
Алън Пол е съавтор на "Swing Balboa (Down Оn Riverside)", в която смесва класическия суинг на Balboa (който се появява в Лос Анджелис през 20-те години на 20-ти век) с изтънчен, модерен електро-суинг. В текста Пол се връща към 50-те и "Paradise Found" на Мартин Денни, преобразявайки го в успокояващ тропически аромат на "The Paradise Within". Бентайн написва закачлив текст на саксофонистката Грейс Кели, който препраща към редица класически детективски филми. Сийгъл е съавтор на "Shake Your Boogie (Galactic Vocal Version)", чиято мелодия умело включва елемент от "Междузвездни войни". 
Лица под 18 години няма да бъдат допускани без пълнолетен придружител и без попълнена декларация за придружител по чл. 8, ал. 3 и 4 от Закона за закрила на детето. Декларацията може да изтеглите от страницата на събитието във Фейсбук. Също така може да получите екземпляри в залата, но ще трябва да ги попълните на място и това ще забави вашето влизане. Деклараторът заявява, че носи пълна отговорност за пълнолетното/ непълнолетно лице по време на престоя му в залата. Личните данни, които се попълват,  се използват единствено и само за нуждите на декларацията.            Билети на цени от 80, 90 и 110 лева могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim.  Събитието във Фейсбук - на:

https://www.facebook.com/events/371879196621953
                                                

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички