Легендарната джаз група The Manhattan Transfer с нов албум у нас


Легендарната джаз група The Manhattan Transfer с нов албум у нас

4986

Своя чисто нов албум - "The Junction", ще представи у нас легендарната вокална джаз група The Manhattan Transfer. Както е известно, американският квартет ще пее в столичната зала "България" от 20.00 ч. на 12 ноември, понеделник. Започвайки с първите си изпълнения в началото на 70-те години на миналия век, вокалистите се превръщат в крайъгълни камъни на съвременната джазова и популярна музика. Основана от Тим Хаузър през 1969 г., във формацията са още Алън Пол, Джанис Сийгъл и Лорън Мейс  - до 1972 г. Черил Бентайн се присъединява към тях през 1979 г., след като Лорън претърпява инцидент и напуска. Известна със своята невероятна хармония и гласова гъвкавост, включваща поп, джаз, ар-ен-би, рок-ен-рол, суинг, симфонична и акапелна музика, групата подписва договор с  легендарния Ахмед Ертегюн, шеф на Atlantic Records. Дебютира с едноименния си албум през 1975 г. Макар започнала като ъндърграунд банда в Ню Йорк, Манхатън Трансфер печели международна популярност, когато "Chanson D'Amour" от тавата "Coming Out"(1976) става № 1 в Европа. През над четирите десетилетия на звездна кариера, групата печели награди "Грами", оглавява класациите на "Даунбийт" и "Плейбой" и покорява сърцата на милиони фенове по цял свят.
Националният музикален съвет на САЩ връчи своите американски награди "Орел" на 35-та годишнина на джаз легендите Чик Кърия и Манхатън Трансфер в Нешвил на 28 юни тази година. Отличията се връчват всяка година като признание за дългосрочния принос към американската музикална култура, на наследството, значението на музикалното образование и вдъхновение за всички деца и необходимостта от защита на правата на творците както на местно ниво, така и в световен мащаб. "На тазгодишното събитие ние почитаме артистите, които внасят живот и въображение в един от най-почитаните и ценни музикални жанрове в страната - казва Дейвид Сандърс, директор на Националния музикален съвет на САЩ - Дошло е време да отбележим творчеството и наследството, което получихме от Чък Къриа и всички членове на The Manhattan Transfer. Всеки от тях е достигнал изключителен стандарт за непрекъснат принос към американската музикална култура и наследство и ще служи като наставник и модел на подражание за амбициозните джаз артисти през идните години".
Един от съавторите на "The Junction", който се вдъхновява от класиката "Tuxedo Junction" (1975) на Глен Милър, е новият член на състава, басистът Trist Curless, който се  присъединява официално след смъртта на Хаузър в края на 2014 г. Приветствайки на сцената Curless, певците придават нови динамични и свежи идеи  на легендарното си звучене, като умело включват неговия нисък гласов диапазон във вече добре познатата тяхна комбинация. Албумът "The Junction", посветен на Хаузър, е продуциран от друг основен вокалист - петкратния носител на "Грами" Мервин Уорън, известен филмов композитор, аранжор и продуцент. Той е един от основателите на легендарната госпъл и ритъм-ен-блус формация Take 6. В  допълнение към сложните си вокални аранжименти, той композира и първия сингъл от диска - емоционалната балада "Sometimes I Do". 
Известни със своите грандиозни репрезентации на класиките "Java Jive", "Birdland", "Момчето от Ню Йорк", "Twilight Zone", "Nightingale Sang In Berkeley Square" и "Route 66", музикантите издават един от най-успешните си албуми "The Offbeat Of Avenues" (1991), в който сред кавърите са включени и авторски пиеси. В много отношения, при "The Junction" е използван същият подход - като членовете на групата са съавтори на изпълненията. 
Алън Пол е съавтор на "Swing Balboa (Down Оn Riverside)", в която смесва класическия суинг на Balboa (който се появява в Лос Анджелис през 20-те години на 20-ти век) с изтънчен, модерен електро-суинг. В текста Пол се връща към 50-те и "Paradise Found" на Мартин Денни, преобразявайки го в успокояващ тропически аромат на "The Paradise Within". Бентайн написва закачлив текст на саксофонистката Грейс Кели, който препраща към редица класически детективски филми. Сийгъл е съавтор на "Shake Your Boogie (Galactic Vocal Version)", чиято мелодия умело включва елемент от "Междузвездни войни". 
Лица под 18 години няма да бъдат допускани без пълнолетен придружител и без попълнена декларация за придружител по чл. 8, ал. 3 и 4 от Закона за закрила на детето. Декларацията може да изтеглите от страницата на събитието във Фейсбук. Също така може да получите екземпляри в залата, но ще трябва да ги попълните на място и това ще забави вашето влизане. Деклараторът заявява, че носи пълна отговорност за пълнолетното/ непълнолетно лице по време на престоя му в залата. Личните данни, които се попълват,  се използват единствено и само за нуждите на декларацията.            Билети на цени от 80, 90 и 110 лева могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim.  Събитието във Фейсбук - на:

https://www.facebook.com/events/371879196621953
                                                

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички