Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Теодосий Спасов и Иван Шопов ще изсвирят албума InFusion на живо

11.11.2018   MySound.bg
InFusion
Представянето на дългоочаквания албум "InFusion" ("Вливане") на джаз иконата Теодосий Спасов и майстора на електронния звук Иван Шопов в Пространство 108 (булевард "Раковски" 108, София) на 24 ноември с концерт, на който музикантите ще изсвирят всички композиции от диска.
 
Като специални гости в събитието ще се включат вокална група Авигея и пианистът Димитър Бодуров, участвали и в записите на албума. Визуалната среда ще е дело на Лора Шопова.
 
Албумът "InFusion", събрал творчеството на Теодосий Спасов (кавал) и Иван Шопов (програминг и китара) от 2016 г. насам под същото име, съдържа 10 трака. Всички те носят мултижанровия дух на лайв концертите, които двамата музиканти изнасят през последните две години в България и чужбина. Минималистичният джаз, потопен в електронна атмосфера и съчетан с фолклорни елементи, който двамата изпълняват, е претърпял съществена еволюция в студийната версия. Най-значимата новост е, че в записите на всички композиции  участват гост-музиканти от няколко континента, всеки от които е институция в света на етно джаза и уърлд музиката.
 
Чуйте заглавното парче ТУК
 
Своя принос за създаването на този истински космополитен и вдъхновен от световното културно многообразие проект дават Ерик Трюфа от Франция (тромпет), Гжех Пьотровски  от Полша (саксофон), Мино Синелу от Ню Йорк (перкусии), Рут Майер от Норвегия (вокали), Мерлин Еторе от Канада (перкусии) и Аса Карсън от Англия (програминг). Българското начало в творбата подчертават Димитър Бодуров (пиано), Иван Андреев (барабани) и група Авигея (вокали).
 
"InFusion" вплита в едно различни жанрове и разнообразни музикални традиции. Благодарение на отпечатъка, оставен от международно признатите артисти, които не се страхуват да разчупят собствените си граници и да експериментират, слушателят може с еднаква лекота да се потопи в света на уърлд джаза, да се докосне до съвременната електро фюжън сцена и да се наслади на мултижанрови композиции, които да го изстрелят в различни реалности.
 
"InFusion" ще бъде издаден на CD от Etheraudio Records - лейбъл, създаден от Иван Шопов съвместно с Etheraudio - най-висок клас озвучителни системи, с чиито продукти е записан и смесен албумът с цел да бъде постигнат първокласен звук. Мастерингът е осъществен в САЩ от Шон Хатфийлд в неговото легендарно студио Audible Oddities с изцяло аналогова техника. В изработването на артуърка на албума е използвана снимка на фотографа Александър Иванов, която насочва слушателя към основната концепция на албума - вливането: вливане на два уникални сами по себе си таланта, преливане на множество музикални стилове, размиване на границите и установените музикални стереотипи.
 
Типографията и дизайнът са дело на Fontfabric, известното в цял свят българско студио за дизайн на шрифтове, което става на 10 години през ноември. Шрифтът, използван за заглавието на албума, е специално създаден, за да е в пълен синхрон с настроението, което носи музиката в него.
 
На 24 ноември, по време на концерта-промоция, присъстващите ще могат да се сдобият със CD на албума на специалния мърч щанд във фоайето на Пространство 108 на цена 20 лв. След премиерата изданието ще бъде налично и онлайн от www.shop.ivanshopov.com, както и в избрани музикални магазини. Предвидено е и специално меломанско издание на грамофонна плоча, което ще излезе официално на пазара в началото на 2019 г. като за пълното удоволствие на слушателя артистите подготвят 180-грамов бял винил.

Билети "Ранно пиле" на цена 20 лв: магазин "Яко" (улица "Граф Игнатиев" 43) и в системата на ticketportal.bg - НДК, OMV, "На тъмно" и книжарници Booktrading. Онлайн билети директно тук. На място пропуските ще бъдат на цена 30 лв.
 
Официално Фейсбук събитие може да видите тук


1195
100%
 

Декември ´19


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031