Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Летящите грузинци Сухишвили тръгват на турне в България


Летящите грузинци Сухишвили тръгват на турне в България

3579

Националният балет на Грузия "Сухишвили", със специалното участие на Грузинския оркестър, поема на турне в България с класическа програма. Изявите на "Летящите грузинци", както наричат знаменитета трупа, стартират в София - зала 1 на НДК на 6 декември, следващите дати са 7 декември в Пловдив ("Колодрум"), 9 декември в Стара Загора (Държавна опера) и на 10 декември във Варна (ДКС). Спектакълът в 120 минути е буря на сцената  - със съвършенство в танца - с плавните, пързалящи движения при жените и зрелище на сцената -  кръв, пот и искри от саби и ножове при мъжете, които, единствени в света, танцуват на пръсти, без помощта на палци и туфли.  Балетът ще посети България в състав от 70 танцьора, собствен оркестър и гардероб за милиони  - 600 автентични грузински костюма, ръчна изработка, украсени със скъпоценни камъни и саби и ножове, изработени от стари грузински майстори – запазената марка на "Летящите грузинци". През 2016 година, Илико и Нино Сухишвили застраховаха колектива и гардероба на Сухишвили с уникална полица от златен пергамент с лимит,  равен на 1 милион грузински лари (370  000 долара).
 Главен фореограф на юбилейните двучасови спектакли е творческият гений Илико Сухишвили–младши -  филантроп, ексцентрик, родолюбец. Художествен ръководител е Нино Сухишвили - внучка на основателите   Нино Рамишвили и Илико Сухишвили. Създаден 1945 г., в състав от 35 човека под стълбата на стара сграда на филхармония, Националният балет на Грузия "Сухишвили" е изнесъл  десетки хиляди концерти на 5 континента, в 100 държави, а публиката, посетила спектаклите, надхвърля внушителните 50 милиона души. Най-добрият  ансамбъл в света, според "Вашингтон поуст", поставя рекорд в "Ла скала", който е прецедент в историята на залата - публиката извиква танцьорите на бис 14 пъти.  Сред най-големите почитатели на Сухишвили са Йосиф Сталин, Уинстън Чърчил, Елвис Пресли, Ив Монтан, Михаил Баришников, Шарън Стоун, Пеле и др.  Билети - в мрежата на "Ивентим", както и на касите на НДК в София, ДКС Варна, бензиностанции OMV, книжарници Orange, Office 1 и търговските обекти на "Технополис".

 


Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички