Fire On The Floor


Fire On The Floor

3686

Бет Харт (Beth Hart) ще изнесе своя първи концерт в България на 4 декември.

Блус примата, която пристига по покана на "БГ Саунд Стейдж", ще пее от 20.00 ч. в зала 1 на НДК. Американката, комбинираща блус с джаз, поп, рок и соул, превзе сърцата на меломаните още през 90-те със сингъла "LA Song (Out Оf This Town)" от втория си албум "Screamin' For My Supper" още през 90-те. А днес изпълненията ѝ с китариста Джо Бонамаса предизвикват най-голямата вълна от обожатели."Тя е Дженис Джоплин. Тя е Тина Търнър. Тя е голямата работа!" - така рок ту блус фурията Бонамаса описва музикалната си избраница.

Tочно сега Бет Харт пламти. Номинираната за "Грами" певица и авторка на песни е понесена от творческа приливна вълна. Тя "бълва" възторжено посрещани албуми, работи с най-големите имена и разтърсва стените на концертните зали с онзи неин прославен глас с медена дрезгавина. През 2016 г. водещата новина при нея беше последният ѝ диск "Fire On The Floor", който дори тази яростно самокритична артистка описва като "дяволски добър". Списанието Blues Magazine нарече вокалистката "ненадминатата рок звезда" и няма съмнение, че нейната двадесетгодишна кариера e върхът на екстремните преживявания.

Родена в Лос Анджелис, тя издава цял куп хитови албуми през 90-те, а през новото хилядолетие изгря отново и като солова певица, и като главозамайваща вокалистка на такива китарни пушки като Джо Бонамаса, Джеф Бек и Слаш. "Нещо изключително" писа "Таймс" за уникалния ѝ за цяло едно поколение тембър, "Гардиън" също възхвали нейните "дръзки, замислени и сърдити" изпълнения. Но в последните години Бет истински разцъфна. През април 2015 година тя издаде "Better Than Home", преломен комерсиален пробив, възседнал върха на класациите iTun eBlues, и беше обявен за № 4 от най-добрите блус албуми на годината от списание "Моджо". Изданието достигна № 1 в холандската класация и помогна на американката да напълни амстердамската зала "Хайнекен Мюзик хол" с 5 500 почитатели (най-крупния ѝ клубен спектакъл до момента). "О, беше страхотно - реагира тя - Обичам Холандия. Бяха наистина добри с мен".

Пазарът на САЩ също я посрещна топло. Харизматичната вокалистка препълваше най-големите сборища в най-крупните градове при турнето и с "Better Than Home", включително в култовата "Раймън Аудиториъм" в Нешвил, и като получи номинация от Американската блус фондация в категорията "Съвременна блус изпълнителка". "Невероятно - отсъди тя - По време на това последно турне участвахме в много по-големи зали от тези, в които съм пяла някога в Щатите – и всичките разпродадени".

Към днешна дата Бет се е фокусирала върху представянето на актуалния си студиен проект "Fire On The Floor", продължаващ главоломната ѝ кариера. Както самата певица казва, този последен запис я е отприщил емоционално след горчиво-сладките сесии с "Better Than Home". Ако има нещо, което да свързва всичките дванадесет песни, то това е стремежът към бягство от действителността последвал най-тежките моменти. "Бяхме още на етапа миксиране, когато разбрах, че трябва да направя друг запис. Реализацията на "Better Than Home" беше толкова мъчителна, понеже един от продуцентите, Майкъл Стивънс, умираше от рак. Писането и правенето на записа беше пълно с емоции. Искам песните за "Fire On The Floor" да се помнят с друго". Това е албумът, от който Бет Харт наистина имаше нужда. От друга страна, това е запис, който имате нужда да чуете. "Толкова съм доволна от него - не крие тя - И през цялото време докато бях заета с него, си мислех – "Брей, колко готино стана..."!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички