Хърватският женски пост-рок колектив Zen във Фабрика Автономия


Хърватският женски пост-рок колектив Zen във Фабрика Автономия

3810

Последният концерт за годината, организиран от международния колектив DIY Conspiracy, ще се състои в сърцето на столичния ъндърграунд - Фабрика Автономия, на 28 ноември.

Хърватките Žen идват, за да ни пленят с невероятно аудиовизуално шоу, което пряко и непряко ще свържем с борбите за еманципация на жените от всяка форма на сексуален, психологически и социален тормоз и патриархално насилие. Нашите приятелки Kristina Adore и Anna Bo са ни приготвили специално Riot Grrrl афтърпарти, което ще започне след лайва, поясняват организаторите.

Сформирана в хърватската столица Загреб през 2009 г., групата комбинира масивни синтезаторни звуци с полифонични вокали и класически рок инструменти - барабани, бас и китара. Изявите на Žen са запомнящи се визуализации на живо, които създават сюрреалистична сай пост-рок атмосфера. Музиката на хърватите избягва от всякакви жанрови ограничения, но ще се хареса на феновете на стилове от пост-пънк и нойз-рок до пост-рок, от шугейз до електро-синт и дрийм-поп.

"I onda je sve počelo", дебютният албум на Žen, излиза в каталога на култовия куиър-феминистки лейбъл Unrecords през май 2013 г. Вторият диск "Jantar" се появява през 2015-а, а премиерата на третия им албум "Sunčani Ljudi" се състоя тази година в сътрудничество между хардкор-пънк лейбъла Moonlee Records (Analena, Bernays Propaganda, Repetitor и др.) и Vox Project.

Входът е свободно дарение.

Фабрика Автономия е на улица "Тотлебен" 34, до паркинга на "Кауфланд".  

https://www.youtube.com/watch?v=FZHrtwknMks

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички