Деси Тилева пее историята на джаза в клуб Studio 5


Деси Тилева пее историята на джаза в клуб Studio 5

3779

Деси Тилева, Димитър Шанов, Невилиян Гемижев и Мартин Марков ще представят историята на джаза чрез своя специално подбран репертоар в столичния Studio 5 от 22.00 ч. на 29 ноември (четвъртък).

Певицата ще бъде акомпанирана от Димитър Шанов, който изпълнява виртуозно историческите произведения на своя контрабас, на Невилиян Гемижев са поверени партиите на кларинет, а Мартин Марков ще свири на пиано и ще допълва произведенията със своето импровизаторско майсторство. Меломаните ще чуят пиеси от стиловете суинг, диксиленд, би боп, мелодичен джаз и джаз стандарти. Публиката ще се докосне до историята на великите парчета и техните автори, както и ще се запознае с любопитни факти около някои от тях. Темата на събитието има за цел да пренесе гостите във времето, когато тази музика е създадена и да покаже днешния поглед към нея с интерпретациите на изпълнителите.  

Освен джаз певица и музикант, Деси Тилева е и преподавател в НМУ "Л.Пипков" в София, както и преподавател по теория на музиката, хармония, поп и джаз пеене и история на джаза в СУ "Св. Климент Охридски". Невилиян Гемижев е сред най-изтъкнатите джаз кларинетисти и един от малкото музиканти, свирещи на този инструмент. Именно поради тази причина, той е сред най-търсените в областта на диксиленда, суинга и джаза в България. Димитър Шанов е от водещите ни контрабасисти и бас китаристи, който се е доказал с редица свои участия в различни формации и фестивали, а от 1986 г. е член на биг бенда на БНР. Мартин Марков е млад пианист и композитор, завършил майсторския клас на проф. Милчо Левиев и лауреат от редица фестивали, а също така и преподавател в НМУ "Л. Пипков" в София. Той допълва своя опит с множество изяви в шоу и джаз предавания на БНТ, бТВ, Нова ТВ, радио БНР, програма "Христо Ботев", Jazz FM и други.

Вход: 10 лв., за деца - 5 лв.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички