Steven Wilson: До кост


Steven Wilson: До кост

3481

В края на 2016 г. британският музикант Steven Wilson, често пъти наричан "принцът на прогресив рока", обяви, че се завръща в звукозаписното студи за да реализира своя пети студиен албум и ето какво споделя авторът за него:

"Музиката в много отношения е вдъхновена от изключително амбициозните прогресив поп албуми, които обичах на млади години: "So" на Peter Gabriel, "Hounds Оf Love" на Kate Bush, "Colour Оf Spring" на Talk Talk и "Seeds Оf Love" на Tears For Fears.

Що се отнася до текстовете, в единадесетте песни на албума можете да доловите параноичния хаос на съвременността, в която истината може, както изглежда, да бъде удобно подменяна. Има също така в този хаос наблюдения върху ежедневието на бежанци, терористи и религиозни фундаменталисти, и изстрел за "добре дошли" по време на най-радостното ми бягство с широко отворени очи, което съм създал в кариерата си досега. Подобно на филм за цялото семейство!

Същевременно търсех нещо различно, защото това би означавало, че все още мога да изненадам хората и по този начин да разочаровам пък други. Всеки има своя собствена представа за това какъв албум иска от мен да направя, което отчасти произтича от всички различни стилове, които използвах през годините. Хората обаче не могат да знаят какво ще правя занапред, а за мен винаги е важно да се променям. Често пъти си казвам: "Добре, направих това, сега какво различно мога да направя, и то да ме ангажира и да ме развълнува?" Защото е много скучно просто да се повтаряш. Най-малкото ми се струва, че това е много скучно. Знам, че има музиканти, които по някакъв начин повтарят подобен подход всеки път. И това е добре. Но моят подход винаги е бил: "Добре, направих това, какво мога да направя после?", завършва Steven Wilson.

За участие в записите "To The Bone" той кани симфоничен оркестър, хор и солисти, сред които се открояват китаристът David Kollar, пианистът Adam Holzman, певицата Ninet Tayeb, бас китаристът Nick Beggs и барабанистът Craig Blundell.  

Албумът "До кост" (обложката на снимката) ще бъде представен от Сергей Шишов в предаването "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР, тази събота, 1 декември, след новините в 21.00 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички