С Rhapsody към Зората на победата


С Rhapsody към Зората на победата

3321

"В двора на краля на хаоса само кръвта може да пише своята трагедия…"

Така започва третата част от "Сагата на смарагдовия меч". Тя първоначално е замислена като проект от пет  албума в стил фентъзи от китариста Luca Turilli, тогава участник в италианската симфоник пауър метъл група Rhapsody, чиято музика съчинява заедно с пианиста Alex Staropoli.

Ето накратко либретото на тази част от хрониките на Alagalord, чиято основна тема е за търсенето на трите ключа на мъдростта, продължение на повествованието от първите две части на сагата, и в неговия трети епизод настъпва повратният момент, ето как:

"…Смарагдовият меч вече е в ръцете на Ice Warrior, който го използва, за да освободи Ancelot, обсаден от Dargor, новият привърженик на краля на хаоса – Akron. Dargor е принуден да се оттегли от Ancelot и се връща в Hargor, кралството на Akron. Междувременно Ice Warrior разбира от своя приятел Arwald, че неговата възлюбена, принцеса Airin, и другите пленници са все още живи. Докато обмислят тяхното спасяване, те получават ултиматум от Akron, в който се посочва, че трябва незабавно да му предадат смарагдовия меч, иначе той ще убива лишените от свобода един по един. Ice Warrior и Arwald нямат друг избор освен да се срещнат с Akron в Hargor. Akron обаче ги измамва, и когато Ice Warrior и Arwald пристигат в Hargor, пленените рицари вече са екзекутирани. Стражите на Akron залавят Ice Warrior и Arwald.

Принцеса Airin все още не е убита, но сега, в присъствието на Akron, Ice Warrior и любимия ѝ Arwald, тя е брутално изнасилена от демоните, докато Dargor напразно се опитва да убеди Akron да спре мъчението. Airin след това е хвърлена в яма с киселина и умира. Arwald го постига същата участ, след като преди това е жестоко измъчван. Dargor не може да понесе гледката и си тръгва. В последния миг от живота си Arwald успява да хвърли част от киселината към Ice Warrior и тя разтопява веригите му. Ice Warrior се измъква, като се хвърля в подземната река Aigor, която го отвежда на безопасно място. Там демоните не могат да го настигнат и той се завръща в свещения град Algalord, за да докладва за трагедията…"

Албумът "Dawn By Victory" (2000), или "Зората на победата", записан с участието на оркестър, два хора и солисти, ще бъде представен от Сергей Шишов в предаването "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 15 декември, след новините от 21.00 ч.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички