Виолетов Генерал за първи път на живо във Фабрика Автономия


Виолетов Генерал за първи път на живо във Фабрика Автономия

3612

Първият концерт на знаменитата група Виолетов генерал във Фабрика Автономия предстои от 20.00 ч. на 21 декември, петък.
 Присъстващите ще се потопят в бездната от дарк уейв, индъстриъл, нойз и сайкъделик ъндърграунд, която превърна проекта в култов. На събитието ще бъдат представени и нови парчета. 

Виолетов генерал е създадена през 1989 година от шестима музиканти. Скоро след първите концерти остават само двама – Емил Вълев и Евгени Генчев.
Виолетов генерал е една от водещите авангардни формации от ню уейв вълната. Саундът ѝ е сходен със стила на Нова генерация, Мъртви поети и Абсолютно начинаещи - дарк и ню уейв с меланхолично звучене. Същевременно се различава от тях със силно присъствие на пост пънк и индъстриъл елементи. В периода 1989-1994 групата е много активна – за пет години има над 50 самостоятелни концерта, турнета в Словакия и Австрия. Издава 3 албума и една компилация. През 1994 година се разпада, а Емил Вълев започва да работи с Росен Даскалов – "Тийчъра" в Охолен живот.
През 2012 година Емил Вълев под името Виолетов генерал участва в концерта "Улица Нов живот" в памет на Димитър Воев.  Към момента съставът е Емил Вълев и Сибила Серафим. Вход: свободно дарение.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички