bTV излъчва благотворителния концерт Българската Коледа


bTV излъчва благотворителния концерт Българската Коледа

3873

bTV Media Group за поредна година подкрепя инициативата "Българската Коледа", която се провежда под патронажа на Президента на Република България.

Нейното шестнадесето издание не само ще подкрепи каузата, но и ще даде трибуна на благотворителния концерт на живо на 25 декември като излъчваща телевизия и ще разкаже историите на най-уязвимите в нашето общество – българските деца, които имат нужда от помощ. Старт на тазгодишната кампания даде президентът Румен Радев и партньори на "Българската Коледа" със специално посещение в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора на 30 ноември.

Знакови лица на bTV внесоха коледен дух и по време на традиционното украсяване на елхата в Президентството на 7 декември, когато се проведе коледен фестивал за деца от кампанията. Със специални работилници се включиха Лиляна Боянова, Антон Хекимян, Мариана Векилска, Даниел Радойков, Николай Немигенчев и Кольо Минчев от MasterChef България и Михаела Филева, която е новият треньор в следващото издание на "Гласът на България". Обичаната поп вокалистка изпълни любимите на децата песни заедно с тях.

Десетки журналисти, артисти, спортисти и общественици ще подкрепят инициативата по време на благотворителния концерт на 25 декември, който ще се излъчи по bTV. В навечерието на коледната вечер в 20.00 часа посланици на каузата ще фокусират общественото внимание в подкрепа на деца с тежки заболявания и увреждания. Водещи на концерта, който ще се предава на живо от Народния театър "Иван Вазов", ще бъдат Лиляна Боянова – водещ на bTV Новините и автор на рубриките "Вярваме в доброто" и "Спасените", и актьорът Владимир Пенев. Участие ще вземат и изпълнители, които ще подарят празничен спектакъл в подкрепа на най-уязвимите български деца. Каузата ще събере на една сцена Михаела Филева, Влади Ампов Графа, Орлин Павлов, Миро, Поли Генова, Орлин Горанов, Теди Кацарова, Тони Димитрова, Еделина Кънева, Дони и Нети, група Фондацията, детска вокална група Бон-бон, Детският радиохор, ансамбъл Филип Кутев и представители от Национално училище за танцови изкуства.

Сред посланиците на "Българската Коледа" на живо ще бъдат и Антон Хекимян, Николета Маданска и д-р Неделя Щонова. Те ще бъдат сред любимите лица от телевизионния екран, които ще обърнат внимание на нуждата от иновативно лечение, рехабилитация, специализирана грижа и комплексно лечение. Подкрепа към "децата в беда" със специално участие ще изразят и десетки актьори, спортисти, журналисти и общественици, сред които ще бъдат Георги Тошев, Стоянка Мутафова, Любомир Нейков, Кръстьо Лафазанов, Руслан Мъйнов, Силвия Лулчева, Албена Павлова, Теодосий Спасов, София Бобчева, Богдана Петкова, Кубрат и Тервел Пулеви, Петър Стойчев, Владимир Николов, Ивет Лалова, Теодор Салпаров, Тайбе Юсеин и други.

"За нас е чест за поредна година да подкрепим "Българската Коледа". Като социалноотговорна медиа заставаме зад каузата, която не се изчерпва с дарителска кампания, а вдъхва надежда и променя живота на много български деца. Пожелаваме още една успешна кампания, която да ни даде безброй поводи да разкажем историите на повече оздравели деца,защото всеки един от нас има силата да създава добри новини, като помага", каза Венелин Петков, директор "Новини, актуални предавания и спорт" по време на откриването на благотворителната инициатива.

Темата на шестнадесетото издание ще бъде в подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания.

"Българската Коледа" успя миналата година да наберe 2 600 000 лв., с които се помогна на 505 деца и се дари апаратура на 22 лечебни заведения от цялата страна.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички