Феноменът Sarah Brightman пленява НДК през октомври


Феноменът Sarah Brightman пленява НДК през октомври

3785

Eдна от най-колоритните изпълнителки на нашето време - Sarah Brightman, ще изнесе концерт в зала 1 на НДК в София от 20.00 ч. на 20 октомври (неделя).   Прочута със своя диапазон от три октави и с инициирането на класическото кросоувър звучене, албумите на певицата са разпродадени в над 30 милиона по целия свят. Като единствения творец, който едновременно оглавява класацията на Billboard и за класическа, и за денс музика, Brightman е носител на повече от 180 златни и платинени награди в над 40 държави. Тя е известна и със запомнящото си участие в The Phantom Оf Тhe Opera, а дуетът ѝ с италианския тенор Andrea Bocelli "Time To Say Goodbye" се превръща в международен успех. Всеки от дисковете на воалистката - "Eden", "La Luna", "Harem" и "Symphony", оглавява световните музикални класации и е придружен със световно турне. Sarah е пяла на престижни събития, сред които концертът в памет на принцеса Даяна през 2007, Олимпийските игри в Барселона през 1992 и Олимпийските игри в Пекин през 2008 година
На 9 ноември Sarah Brightman издаде своя дългоочакван петнадесети албум "Hymn". Това е първият студиен диск на мултиплатинената номинирана за награда Grammy изпълнителка, след международния № 1 "Dreamchaser " (2013.) Мистичното и извисено звучене на "Hymn" е подчертано от едноименната песен, композирана от британската  прогресив рок банда Barclay James Harvest. В албума присъстват парчета и на други модерни композитори като Eric Whitacre ("Fly To Paradise"), японската суперзвезда, музикант и композитор Yoshiki ("Miracle") и немския DJ Paul Kalkbrenner ("Sky Аnd Sand"). Включена е и нова интерпретация на култовия дует на Brightman с Andrea Bocelli "Time To Say Goodbye" с нов текст, който самата тя е написала, за първи път изпят на английски. 
Световното турне Hymn: Sarah Brightman In Concert постави началото си в Южна Америка, включвайки над 125 концерта на пет континента. За него британската певица казва, че феновете трябва да "очакват неочакваното!". Най-успешното и най-продавано дамско сопрано в света ще направи българите част от своята обиколка по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис". Билети на цени между 70 лева и 150 лева - чрез мрежата на "Ивентим" и онлайн на www.eventim.bg.   

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички