Барабанистът на Ramones за първи път у нас: 2 Hell And Back


Барабанистът на Ramones за първи път у нас: 2 Hell And Back

2768

Ричи Рамоун (Richie Ramone) пристига за първи път в България на 22 март по покана на столичния клуб "Терминал 1", където ще се състои и концертът.  Шоуто е част от 2 Hell And Back 2020, предстоящото турне на най-бързия и силен барабанист,  свирил някога с легендарната пънк-рок група Ramones. Обиколката, включваща 29 музикални спирки в Европа, ще продължи от началото на март до края на април и можем да бъдем щастливи, че София ще бъде част от нея. В "Терминал 1" до знаменития дръмър ще застанат прекрасната лондончанка Clare Misstake – бас и вокали и американският китарист Glenn Gilbert.
 Барабанистът се влива в редиците на световноизвестните пънкари Тhe Ramones (Рамоунс) през 1983 г. Групата е създадена в Ню Йорк през март 1974 г., като едно от най-големите ѝ постижения е приносът в развитието на пънк-рока, благодарение на суровото, бързо и директно звучене. Ramones получава награда "Грами" за цялостно творчество (Lifetime Achievement) в Лос Анджелис през 2011 година. Церемонията събра тримата барабанисти на групата - Тоmmy, Маrky и Richie, за първи път заедно.
Пънк-рок иконата Джоуи Рамоун казва за Ричи: "Той е най-великото нещо, което се е случвало на The Ramones, той върна духа в нея". Повелителят на ударните се появява за първи път с групата на обиколката  Subterranean Jungle. Заедно с нея има над 500 участия на сцена, освен това е автор на някои от най-добрите парчета в албумите "Animal Boy", "Too Tough Тo Die" и "Halfway Тo Sanity". Richie Ramone е единственият барабанист на Ramones, който е бил водещ вокалист в песни - като например "(You) Can’t Say Anything Nice". Също така той е и единственият, написал индивидуално композиции, включително и хитовата "Somebody Put Something In My Drink". Тя остава основна в репертоара на бандaта до последното ѝ шоу през 1996 година.
През 2007 г. Ричи Рамоун запознава симфоничния свят със своите виртуозни умения, изпълнявайки "Suite For Drums And Orchestra", базирана на West Side Story от Ленард Бърнстейн. На 8 октомври 2013 г. Ричи представя своя първи солов албум "Entitled", който включва нови песни, сътворени от самия него, както и такива, които той е писал за Тhe Ramones.  Барабанистът реализира и втори диск - "Cellophane", през август 2017 година. Той бе последван от колекционерско издание на проекта на прозрачна плоча, както и 7-инчова плоча на сингъла "I Fix This". Билети - онлайн на Eventim.bg и още в офиса на Eventim на ул. "6-ти септември" 58, Office 1 Superstore, OMV, Orange Center, Orange.bg, Usit Colours, Билетен център НДК, клуб "Строежа", "Български пощи", "Вастелс България", каса "Арена Армеец", "Технополис", книжарниците "Бард" и "На спирката".  Събитието във Фейсбук - ТУК.


Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички