Диана Експрес стават хаджии


Диана Експрес стават хаджии

3213

Диана Експрес заминава за Израел на 3 февруари.

Същия ден групата ще свири пред  българската общност, а на следващия ще посети Стената на плача.

През 2014 година формацията чества своя 40-годишен юбилей. Празникът бе отбелязан с 10-дневно лятно турне у нас, плюс албума "10 златни хита". Музикантите изнесоха пет концерта в Канада през 2015.

По повод на това кратко турне Митко Щерев сподели, че когато видял Ванкувър, казал на колегите си: "Това е най-красивият град, който съм виждал през живота си". 40-годишнината беше отпразнувана и в САЩ, но през 2016 година. Този път концертите са 12. На въпроса къде предпочита да концертира - в САЩ или Канада, филмовият композитор на столетието и създател на легендарната рок група недвусмислено отговоря: "Влюбен съм в българите, които живеят в Канада". Има и една интересна подробност, която явно е свързана с тази негова любов. А тя е, че за него българите, живеещи в Канада, са най-интелигентната публика, на която е свирил. 2019-а е отново знакова за Диана Експрес.

Групата навършва 45 години. За този юбилей музикантите ще изненадат своите почитатели, поднасяйки на концертна сцена хитовете си, оркестрирани за симфоничен оркестър. Премиерата на този проект предстои с  Русенската филхармония в Русе на 9 март.

С плакат "Диана Експрес – симфони", бандата ще изнесе над 10 концерта до края на годината.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички