Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Отличниците на БНР Топ 20


Отличниците на БНР Топ 20

4407

Класацията за българска поп и рок музика на Българското национално радио – "БНР Топ 20", раздаде за първи път годишните си награди на церемония в препълнения Sofia Live Club, в която се включиха всички изпълнители, оглавявали чарта през изминалите 12 месеца на 2018 година. Музикантите бяха отличени в пет категории, определени от селекционната комисия на "БНР Топ 20", която включва 15 музикални продуценти и редактори от всички програми на Националното радио. NI.Co са носителите на голямата награда на "БНР Топ 20" за най-дълго задържала се като №1 в класацията песен. Статуетката получиха родителите и приятелите на основателя на групата – Николай Николов, който миналата година загина в тежка катастрофа, едва навършил 27 години. Песента на Ni.Co "Рискувам" беше начело на класацията цели девет седмици, от които осем поредни. Със статуетките за второ и трето място в тази категория си тръгнаха съответно талантливите момичета и момчета от SoulBmoll и една от най-добрите инди-рок банди в БългарияJeremy?. SoulBmoll участваха в "БНР Топ 20" с песента "В този ред на мисли", а Jeremy? получи наградата за "Go Оr Fall". Любо Киров (на снимката) спечели в категорията за най-много песни, застанали под №1 в класацията. Отличието му донесоха неговите "Още от теб" и "Летим", която продължава да заема челни места в "БНР Топ 20".  Статуетката за най-много песни, направили пробив в националната класация на българската поп и рок музика, е за Миро и неговия безспорен хит "Печат от моята душа".   Селекционната комисия отличи и талантливата Лидия Ганева, която получи наградата за най-млад участник, направил пробив сред 20-те най-добри изпълнители, избрани от селекционната комисия и от вота на слушателите на Българското национално радио. Статуетката ѝ връчи идеологът на класацията и директор на програма "Христо Ботев" Кирил Калев.  С класацията "БНР Топ 20" Българското национално радио само за година даде 1248 часа време за българска музика и стимулира изпълнителите да създават качествено музикално съдържание, което е част от мисията на обществената медия. Песните в чарта за били излъчени над 1 200 пъти в национален и регионален ефир миналата година.
 Запис от концерта ще бъде показан в ефира на БНТ 1 от 20.45 ч. на 9 февруари. Песните на всички изпълнители, които участваха в церемонията, може да чуете тук.  Събитието във Фейсбук тук.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички